Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 20. 2. 2012.

| Društvo

Deo Prokuplja više dana bez vode

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, cesma

Akumulacija Bresnica, kojom se vodom snabdeva 50 odsto Prokuplja, bukvalno je bez vode. Već više dana, vodu nemaju oni koji žive u visokim zonama grada, odnosno Novo naselje i Durevac.

Ta naselja čini 20 odsto stanovništva Prokuplja. Zbog mraza koji je zamzro i tu minimalnu količinu vode koja je u akumulaciji, preti opasnost od restrikcija, ukoliko ubrzo ne počne topljenje snega.

- Akumulacija se nalazi u planinskom selu Bresnica, a tamo još uvek nije počeo sneg da se topi. Sve dok se to ne desi, imamo problem. Pokušavamo da ga premostimo tako što smo uključili vodovodnu stanicu Bumburek, ali zajedno njih dve daju samo 20 odsto potrebne količine vode - kaže direktor prokupačkog „Gradskog vodovoda“ Radoslav Milenković.

On dodaje da na filter stanici trenutno radi samo jedno filtersko polje i da su obezbedili cisterne za snabdevanje vodom onih delova koji je nemaju.

- Ne mogu da vam kažem kada će se normalizovati vodosnabdevanje, jer je u pitanju viša sila, odnosno prirodna nedaća. Sve dok se ne otopi sneg, bićemo bez vode - najavljuje on.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana Nikolic

    22:34 // 28. 2. 2012.

    bitno da opstinari imaju plate a mi mozemo i sneg da jedemo koga je briga za narod

  • Asivals Civecigob

    04:28 // 21. 2. 2012.

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Skupstina-Prokuplja-podigla-kredit-za-Vodovod-i3387.sr.html

    Nesto slutim da vode nece ni biti. Kredit se potrosio, problemi nereseni, hipoteka ostala... Bojim se da ce vodu imati samo onaj ko ima bunar u dvoristu. Srecan ulazak u 18 vek...

    • Perica

      08:42 // 21. 2. 2012.

      Tacno tako. I cela Opstina je zaduzena do guse...ali najlakse je vladati nepismenim narodom. Dovoljno je otici na sajt zavoda za statistiku i videti da ceo Budzet opstine Prokuplje ide na plate zaposlenih (od kojih je barem polovina visak) i na vracanje kredita. Izdvajanja za otplatu kredita su gledajuci druge opstine medju najvecim u Srbiji. U Budzetu uopste nema novca koji je predvidjen za neke investicije.

  • boki

    11:56 // 20. 2. 2012.

    Sve dok se ne otopi sneg bicemo bez vode,a sta dotle,da jedemo sneg,Milenkovicu.Kad znate da naplatite racune,onda dajte i vodu da pijemo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: