Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 1. 10. 2010.

| Društvo

EkOlimpijada u centru Niša (video)

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: oks.org.rs

NIŠ - “EkOlimpijada Srbije 2010” je održana na Trgu kralja Milana, a deca kroz igre i sport učila o olimpizmu i fer-pleju.

U EkOlimpijskom igralištu deca su kroz druženje i igru učila o istoriji olimpizma i Olimpijskih igara i o tome kako se sportski navija. Poseban akcenat je stavljen na zaštitu životne sredine i time koliko je ona važna za zdravlje građana.

EkOlimpijsko igralište prestavlja niz interaktivnih i edukativnih radionica namenjenih deci od 7 do 12 godina.

Nagrade i diplome učenicima su podelili Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Lidija Mihajlović, naš proslavljeni strelac.

- Deca treba da se bave sportom i da čuvaju sredinu u kojoj žive. Treba da nas starije nauče šta je to životna sredina jer nažalost, mi smo doprineli da danas u Srbiji ima dosta otpadnog materijala. Deca su na EkOlimpijadi da bi poslali poruku Srbiji kroz Olimpijski komitet i Grag Niš da imamo lepšu i zdraviju budućnost  – rekao je Vlade Divac.

- Sport je jako bitan, ali ovaj dan je povezan sa ekologijom, očuvanjem životne sredine. Bez zdravog života nema zdravog sporta, a bez zdravog sporta nema ni zdrave sredine. Sve je to povezano. Bitno je da očuvamo sredinu u kojoj smo, da pazimo na nju za neka buduća pokolenja, i za buduće šampione i za svu decu. Mi treba da uradimo ono što je u našoj moći da popravimo i da im pomognemo da izađu na pravi put – rekla je Lidija Mihajlović.

Nakon raznih sportskih igara, na trgu su učenici mnogih osnovnih škola igrali fudbal. Glavni cilj kroz fudbal je bio razvijanje svesti o fer-pleju i korektnosti svih učesnika.

Olimpijski komitet Srbije ove godine slavi 100 godina olimpizma u Srbiji, a početkom godine je i u Nišu održana izložba “Vek igre – 100 godina olimpizma u Srbiji”.

EkOlimpijada u Nišu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: