Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 28. 10. 2017.

| Društvo

Ideja o organizovanju venčanja najbolja na takmičenju srednjoškolaca u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Učenici pobednici
Učenici se udružili za najbolju poslovnu ideju; Foto: Dostignuća mladih

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov” u Leskovcu pobedila je ideja o spajanju đačkih parlamenata srednjih škola sa restoranima i mladencima, kojima bi bile dostupne usluge organizovanja venčanja.

U konkurenciji od 110 učenika iz 24 srednje škole iz jugoistočne Srbiji pobedio je tim koji su činili učenici Tehničke škole u Bojniku, Ekonomske škole u Nišu, Tehničke škole u Zaječaru, Gimnazije u Prokuplju i Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu.

Osmislili smo način na koji ćemo učiniti đačke parlamente samoodrživim. Sa jedne strane, učenici će moći da steknu praksu i zarade džeparac, dok će sa druge strane mladenci i restorani imati stručnu i finansijski povoljniju uslugu - objašnjavaju pobednici Ana, Marta, Milutin, Ivana i Jelena.

Timove na takmičenjima, koje organizuje “Dostignuće mladih”, čine učenici različitih škola, koji osmišljavaju rešenje za dati problem koji im je postavljen i kreiraju biznis plan koji prezentuju članovima žirija.

Svrha takmičenja je, kako kaže jedan od organizatora Nemanja Glavinić, da se učenicima pruži intenzivno iskustvo.

Ovo takmičenje im omogućava da nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i da razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan - kaže Glavinić.

U Leskovcu su se takmičili đaci iz Niša, Aleksinca, Medveđe, Pirota, Svrljiga, Leskovca, Bojnika, Prokuplja, Pirota, Vladičinog Hana, Vranja, Blaca, Kuršumlije, Knjaževca i Zaječara.

Članovi tri prvoplasirana tima takmičiće se u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru 2018. godine. Pobednici ovog finala moći će da učestvuju na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, koji će se održati aprila 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa vršnjacima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: