Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 14. 8. 2015.

| Društvo

Preminuo Nenad Gašević

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
gasevicnenad
Nenad Gašević; foto: ni.rs

Gradski većnik Nenad Gašević preminuo je jutros u Nišu u 55. godini nakon duge i teške bolesti. Komemoracija će se održati danas u 15 sati u Velikoj sali Skupštine grada, a sahrana i opelo sutra u 14 sati.

Nenad Gašević rođen je 4. januara 1960. godine u Leskovcu. Prva tri razreda osnovne škole završio je u Medveđi, a školovanje zatim nastavio u Prištini, gde je završio gimnaziju i Pravni fakultet 1984. godine. Pravosudni ispit položio je u Beogradu 2004. godine.

Karijeru je započeo kao novinar lista “Agrokosovo”, da bi kasnije, između ostalog, radio i kao sekretar Pokrajinskog zavoda za zaštitu zdravlja, kao i u Sekretarijatu za komunalno-stambene poslove Skupštine grada Prištine.

Na funkciji sekretara Skupštine grada Prištine bio je od 1995. do 1999. godine.

U njegovoj zvaničnoj biografiji se navodi da je od 2000. godine bio "samostalni stručni saradnik u Kabinetu predsednika Izvršnog odbora Grada Niša".

Od 2005. do jula 2012. godine, tokom dva mandata, je obavljao funkciju načelnika gradske Uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Nakon lokalnih izbora je jula 2012. godine izabran za člana Gradskog veća Grada Niša, u kome je bio resorno zadužen za kapitalne projekte.

Iako je od svog povratka u Niš skoro sve vreme bio blizak saradnik Branislava Jovanovića i funkcioner G17 i URS, sredinom 2014. je prešao u SNS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    22:28 // 15. 8. 2015.

    Bio je dobar čovek.Laka mu zemlja.

    Primedba redakciji: zar je moguće da dopuštate negativne ocene na izraze saučešća?

    • vmp

      19:33 // 16. 8. 2015.

      licno sam ga poznavao. nemam zamerki. uvek je bio OK. i nije se uklapao u "kosovsku vezu" zbog koje ljudi koji ga nisu poznavali lupaju minuse.
      ne znam Ozi, da li postoji neka direktiva u JUL-u da ne smeju da postoje negativne ocene? razumem da neimanje morala iziskuje njegovu potragu, ali ne trazi je ovde. svako ima pravo da iznese svoje misljenje.

    • vmp

      19:38 // 16. 8. 2015.

      umalo da zaboravim. iza tacke ide razmak. eee profesore...

  • Srđan Sekulić

    16:02 // 15. 8. 2015.

    Otišao je prerano i mlad,neka ti je večna slava a porodici najiskrenije saučešće.

  • Vargec

    10:56 // 15. 8. 2015.

    Blag, miran, stalozen. Veliki covek, iz cijeg je pogleda zracila dobrota. Njegove su reci bile tihe, recenice razumne i sigurne. Poslednji pozdrav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: