Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 8. 4. 2013.

| Društvo

Inicijativa za novi Zakon o pijacama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pijaca.jpg
Arhivska fotografija

Potpredsednik Upravnog odbora “Pijaca Srbije” i v.d. direktor niške “Tržnice” Radovan Milojević sa svojim kolegama iz drugih gradova predložiće izradu novog zakona.

Na pijacama u Srbiji u 2012. građani su potrošili 250 miliona evra što je za 9,5 odsto više nego godinu ranije. Učešće pijaca u ukupnom prometu, kako kažu u udruženju, i otkupu poljoprivrednih proizvoda na teritoriji Srbije lane je iznosilo 19,5 odsto

Prvi čovek niške “Tržnice” kaže da brojke pokazuju kakvo mesto u ukupnom poslovanju zauzimaju pijace. Zbog toga je, kako kaže, neophodna bolja zakonska regulacija te oblasti.

- Naše udruženje je već uspelo da "ubaci" pijačnu delatnost u članove Zakona o trgovini i Zakona o komunalnim delatnostima. Ne znam kako, ali naša oblast ranije se nije nalazila u ovim zakonima - kaže Milojević.

On dodaje da je neophodno i dalje raditi na usaglašavanju propisa i poslovanja svih pijaca u Srbiji, kao i na donošenju posebnog Zakona o pijacama.

milojevic Radovan Milojević, v.d. direktor "Tržnice", arhivska fotografija- Mi smo partneri Vladi Srbije i strukovno smo udruženje koje radi standardizaciju za celu Srbiju. Aktivno radimo na unificiranju poslovanja, od uređenja infrastruktura, preko računa i faktura, da to svuda bude isto na neki način - rekao je MiIojević.

Udruženje “Pijaca Srbije” je 5. aprila proslavilo deset godina rada, a gosti su pored predstavnika resornih ministarstava bili i predstavnici pijaca iz država u regionu. Milojević naglašava da je srpsko udruženje član stalne radne grupe za jugoistočnu Evropu, a cilj je, kako kaže, ulazak u svetsku organizaciju veletržnica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Buvljak

    11:20 // 30. 4. 2013.

    Buvljacima na kojima se prodaje svercovana I kradena roba nije mesto u gradu!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: