Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 11. 6. 2013.

| Društvo

Inspekcije ne “haju” za komunalne policajce

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Milan-Djordjevic-PR-Komunalne-policije-1.JPG
Milan Đorđević, PR Komunalne policije u Nišu

Pojedine inspekcijske službe u Nišu gotovo da i ne sarađuju sa Komunalnom policijom, tvrdi PR Komunalne policije u Nišu Milan Đorđević.  “Komunalci “, međutim, sa kolegama iz policije sarađuju odlično.

Komunalni policajci odlično sarađuju sa kolegama iz Policijske uprave Niš, a ta je saradnja sa dolaskom novog načelnika još i poboljšana, kažu u Komunalnoj policiji. Ali, zato se ne mogu pohvaliti dobrom saradnjom sa inspekcijama na koje su često, prirodom posla, direktno upućeni.

Milan Đorđević, PR niške Komunalne policije, kaže da je "za samo postojanje reda u gradu izuzetno bitan rad i samih inspekcija jer službene beleške koje im komunalni policajci prosleđuju jesu osnova za dalje postupanje i rešavanje problema građana".

- Sa inspekcijama zavisi, od opštine do opštine. Sa nekima je bolja saradnja, sa nekima je gora. Vrlo često se dešava da od strane nekih inspekcija mi jednostavno nemamo apsolutno nikakvih obaveštenja po službenim beleškama koje mi njima dostavljamo – kaže Đorđević.

Milan Đorđević, komunalni policajac Milan Đorđević, komunalni policajacKao drugi najveći problem komunalnih policajaca, navodi vrlo lošu opremljenost sredstvima za rad.

- Imamo dva vozila koja su stara preko15 godina. Nemamo sisteme veza. Takođe, i druga vrsta opreme. Imamo četiri računara gde 25 komunalnih policajaca pišu službene beleške, prekršajne prijave itd - kaže Đorđević, navodeći da je i beogradska i novosadska komunalna policija od početka rada bila u punom broju i sa punom opremom.

Kada je reč o broju komunalnih policajaca u NIšu, Đorđević kaže da će standard od jednog policjacna na pet hiljada stanovnika biti ispunjen uskoro, kada 25 trenutno aktivnih policajaca dobije pojačanje od skoro isto toliko novih kolega i koleginica.

- Još 21 komunalni policajac čeka na završetak obuke i polaganje stručnog ispita. Kada se oni budu vratili sa obuke, praktično će broj biti dupliran i mnogo ćemo biti vidljiviji na terenu - kaže Đorđević.

O tome kako se rešava problem parkiranja na zelenim površinama, da li je smanjen broj divljih deponija i gde i kako vlasnici pasa mogu da šetaju svoje ljubimce, opširnije pogledajte u emisiji “15 minuta“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gobliN11

    16:34 // 11. 6. 2013.

    ja imam vozilo koje je staro 30god pa da se menjemo za dva vasa. za proveru karti u gradskom prevozu vam netreba saradnja sa inspekcijom neradite nista a primate dobru platu za to i još se bunite

    • 22:59 // 11. 6. 2013.

      Mislis da nerade nista,nemas ti poima,a za platu da i ne govorim,jadni neznaju gde da je potrose,pises nesto a neznas ni sam sta hoces,e pa vidis zbog takvih i ovaj grad ispasta.

  • Milivoj

    11:09 // 11. 6. 2013.

    Ako ćemo pošteno niške inspekcije ne sarađuju ni sa kim, osim sa kriminalcima! Oni su tu da legalizuju kriminal!

  • sale

    11:05 // 11. 6. 2013.

    A sta sprecava tvoje komunalne policajce da u patroli kroz episkopsku ulicu napisu kazne desetinama automobila koji su divljacki parkirani na pesackim prelazima oko donine cesme?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: