Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 13. 6. 2010.

| Društvo

Kidnapovana beba pronađena na Suvoj Planini

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Suva Planina, foto: Oclone

Osamnestomesečni dečak F.F. iz sela Veliki Krčimir kod Gadžinog Hana, koji je prekjuče odveden iz dvorišta kuće svog oca Dejana F. i ostavljen u šumi na Suvoj planini, zdravstveno je dobro.

Mališan je smešten na intenzivnu negu Dečije klinike u Nišu, a prošao je sa manjim ogrebotinama po rukama i telu.

Da se kidnapovanje detata zbilo potvrđuje dečakov ujak Dragan Petković, koji kaže da je mališan prohodao pre dva meseca. Istraga će utvrditi kako je F.F. dospeo na Suvu planinu, ali je nesumnjivo da je mališan preživeo šesnaestočasovnu noćnu moru mračnoj šumi.

- Nemoguće da je mali Filip, koji još baulja dok hoda, mogao sam da ode u planinu na mesto “Čukalj”. Zato sumnjamo da je došlo do krađe deteta, jer ono prema mogućnosti hodanja može najdalje pedesetak metara da ode od kuće, a ne četiri do pet kilometara i to u brdo gde je i odraslom čoveku teško da stigne. To je planina i nepristupačan teren. Ne možemo da krivimo nikog da ne bi ogrešili dušu, a sada je najvažnije da je dete zdravo i čitavo - kaže Petković.

Potraga policajaca i oko 200 meštana ovog sela trajala je punih 16 časova i za sada je velika misterija kako je mali F.F. dosegao do mesta Čukalj.

Najuporniji u pronalaženju deteta bili su inspektori za krvne i seksualne delikte Bojan Denić, Mirjana Blagojević i Milan Ilić.

- Ljubili smo, se, grlili, plakali kada smo našli osamnaestomesečnog dečaka F.F. prekrivenog šibljem u jednom žbunju na Suvoj planini. Potresniju sitauciju odavno nismo imali jer smo sumnjali da su nestalog dečaka rastrgli vukovi ili divlje svinje. Bio je samo ogreban, plakao je, ali odmah je raširio ruke kada nas je video - ovako počinju priču Milan Ilić i Bojan Denić, ispektori za krvne i seksualne delikte Policijske uprave koji su zajedno sa pripadnicima Žandarmerije 16 časova proveli u okolini sela Veliki Krčimir kod Gadžinog hana.

Mališan F.F je nestao u subotu oko 16,30 sati, a potraga je trajala sve do juče ujutru u 8 sati, kada su ga ova dvojica policajaca pronašli na jednom od vrhova brda Suve planine u ataru sela Veliki Krčimir, zajedno sa koleginicom Mirjanom Blagojević koja je u selima u oklini sakupljala operativne podatke.

Dečak je pronađen na oko pet kilometara od kuće, tako da je malo verovatno da je sam uspeo da se domogne mesta gde je pronađen jer je dete prohodalo pre dva meseca, a policija će o ovom slučaju pokrenuti istragu.

- Ne možemo da tvrdimo da li je dete neko odveo tamo jer će se to utvrditi daljom istragom. Mi smo se uz brdo gde smo ga pronačili, penjali sat vremena kroz strašno nepristupačan teren, šiblje, stabla, a dodatno je i mrak otežao situaciju. Što je istraga išla dalje sve smo više gubili nadu, a potom nam je jedan pastir koji zu u okolini čuva ovce rekao da mu se učinilo da je u jednom delu šume čuo dečiji plač. To je bio dobar trag. Uputili smo se tamo i po jecajima otkrili da se dečak krije u žbunju. Sedi i plače. Našoj radosti nije bilo kraja jer svi imamo decu. Odmah smo mu dali malo mleka i nešto da pojede. Kada smo ga vratili u selo odmah je zagrlilo oca snažno - kažu ovi hrabri policajci.

Dečak F.F, ima oca Dejana, sestru i majku koja je trudna tako da ova porodica očekuje i treće dete.

Dečakov ujak Dragan Petković nastavlja priču da je mališana tražilo celo selo od 200 duša i zahvaljuje im se na tome.

- Tražili smo ga od popodneva do dva sata posle ponoći kada smo malo poklekli. Pravac kretanja nam je dala jedna patikica koju smo pronašli uz put kojim se kretao. Dete je bilo obučeno u majčicu I šorc, a teško da je samo moglo da se popne uz toliku planinu. Sada smo svi srećni jer je živ i zdrav - kaže ujak.

Ima krpelje I obrebotine na sebi

Na dečijoj internoj klinici saznajemo da je dečak u stabilnom stanju, da je svestan i uplašen.

Lekari ove klinike kažu da ima dosta ogrebotina i mnogo krpelja na sebi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: