Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 14. 2. 2012.

| Društvo

Kolektivno venčanje na Dan zaljubljenih

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
vencanje

Na Dan zaljubljenih u Svrljigu je kolektivno venčano 15 parova. Finansijska pomoć opštine ohrabruje mlade da stupe u brak.

Na Dan zaljubljenih, pravoslavnog Svetog Trifuna i katoličkog Svetog Valentina, u Svrljigu je kolektivno venčano 15 novih parova. Ovo je prvi put da je grupno venčano više parova u Svrljigu, a prema rečima Jelene Trifunović, predsednice Skupštine, neće biti i poslednji put.

- Nadamo se da će ovo postati praksa i narednih godina, jer je svakako lep i zanimljiv prizor videti sva ta nasmejana i zaljubljena lica dok zajedno, na jednom mestu, izgovaraju sudbonosno „da“. Na ovaj način, ne samo uz finansijsku pomoć, stimulišemo parove da ostaju u svom gradu i stvaraju porodice, što će imati i bitan uticaj, nadamo se, i na natalitet – kaže Trifunovićeva.

Odlukom Skupštine, od početka ove godine, bračni parovi u Svrljigu dobijaju finansijsku pomoć opštine od 100.000 dinara, odnosno 150.000 parovi koji žive u seoskim sredinama, a samo u januaru sklopljeno je novih 13 brakova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragojlo stankovic

    12:24 // 17. 2. 2012.

    Da napomenemo samo, da neki od ovde prisutnih na vencanju imaju dece,a i sumlja se da ce neko vec vencan da uzme novac,tako da je ovo samo jedan veliki marketinski trik lokalne opštinske vlasti.Niko od njih se nije zapitao od cega ce svi oni da zive,i da li ce da imaju gde da rade.A i pomoc deci do navrsene prve godine je diskutabilno,i trebamo se zapitati:"a šta ce biti posle prve godine,od čega ce onda da žive"..

    • Ajde....

      16:23 // 17. 2. 2012.

      Posto je tebi normalno da neko sudijama preti, a ovo ti izaziva sumlju...Ovako...
      Posto imas verovatno 5 doktorata, u sve se razumes, uvek si u pravu, svi cemo da dodjemo kod tebe na izdrzavanje! Jesi sad zadovoljan???
      Smem da se kladim, u sta god, da ti sa rodjenim bratom ili sesrtom ne govoris, a ovamo nekome solis pamet!! Ima jos nekoliko takvih ovde koji samo "pametuju" iz dana u dan.

  • Dragana Nikolic

    18:01 // 16. 2. 2012.

    Drago mi je što se ljudi u Svrljigu i dalje venčavaju i što se, na neki način, stimulišu da to urade.
    Sa druge strane, mislim da je marketinški vrlo grub potez ući u nečiju intimu i slikati se sa parovima koji se možda i ne bi odmah venčali da nije para. Većina već ima decu pa im je verovatno bilo svejedno kada će se venčati.
    Predsedniku opštine ne dajem aplauz jer mi se gest ne dopada. Moglo je i bez tolikog naglašavanja tolike darežljivosti.
    Bolje da je neke od njih zaposlio, bar bi imali stalnu zaradu.

  • u braku

    22:18 // 15. 2. 2012.

    za ove glupe komentare reci su suvisne-cast izuzecima.jer narodu je u svakom slucaju tesko ugoditi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: