Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 22. 12. 2010.

| Društvo

Komunalna policija i u Nišu (video)

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Komunalna policija grada Niša počela je danas sa radom u ovom gradu.

Poslovi iz nadležnosti četraestoro Komunalnih policija su: održavanje komunalnog i drugog zakonom uređenog reda, vršenje kontole nad primenom zakona i drugih propisa i opštih akata iz oblasti komunalne i drugih delatnosti iz nadležnosti grada, ostvarivanje nadzora u javnom gradskom, prigradskom i drugom lokalnom saobraćaju u skladu sa zakonom i propisima grada, zaštita životne sredine, kulturnih dobara, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata od značaja za grad, podrška sprovođenju propisa kojima se obezbeđuje nesmetano odvijanje života u gradu, očuvanje gradkih dobara i izvršenje drugih zadataka iz nadležnosti grada.

Nadležni kažu da će u sledećoj godini biti zaposleno još 20 komunalnih policajaca.

U obavljanju poslova komunalni policajci ovlašćeni su da upozore lice, izdaju usmeno naređenje, izvrše proveru identiteta ili dovođenje, izvrše pregledanje lica i predmeta, privremeno oduzmu predmete, koriste video nadzor kao i da upotrebe sredstva prinude (fizičku snagu, službenu palicu i sredstva za vezivanje).

Građani mogu komunalnoj policiji podnositi prijave, peticije i predloge u vezi sa komunalnim redom pismenim putem, a u hitnim slučajevima telefonom i neposrednim obraćanjem. Građani se komunalnoj policiji mogu obratiti pozivom na broj telefona 018/ 415 02 01. Sedište Komunalne policije nalazi se u Katićevoj ulici 29.

Miloš Simonović, gradonačelnik Niša o očekivanim efektima rada Komunalne policije

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • boki

    02:57 // 12. 1. 2011.

    Trebali bi da zaustave nezakonito uzimanje novca od strane "parking srvisa" i anarhicno ponasanje istih, kada pauk odnese vozilo oni vam naplate prilikom preuzimanja vozila "uslugu" bez pravosnazne presude sudije za prekrsaje da ste nacinili prekrsaj a narucilac uluge je saobracajna policija. Svako ko i malo poznaje obligaciono pravo zna da narucilac posla treba da plati uslugu a ne da se narodu uzima naovac kao za otmicu vozila. SRAMOTA!

  • jfkldsa

    02:38 // 28. 12. 2010.

    Trebalo bi i mejl da otvore, stvarno.
    A neko je spomenuo taksiste, pa evo da se nadovezem na tu pricu - ima ih i na Trgu Kralja Aleksandra ujedinitelja, kao i kod Suda. To je neverovatno, stoje na sred pesackog i boli ih uvo. A da ne pricam sto vrse nuzdu u onom prolazu za maricu do Suda, pa to smrdi pa ubija.

    A sto se tice komentara da je bacanje smeca tesko krivicno delo, pa gospodine, sto se mene tice i jeste. I nama ce trebati policije i policije dok ne naucimo da se ponasamo pristojno. A najbolja kazna je rebnuti po dzepu. Pa ako te mrzi da koristis kantu, nego bi da budes gori od pecinskog coveka, a ti lepo plati.

    Jedva sam docekala ovu komunalnu policiju.

  • nemanja ilic

    23:13 // 26. 12. 2010.

    Ja ne vidim da sam negde pogresio, u pisanju komentara na ovu vest! I dalje sam protiv ovakve policije, jer ne verujem da ce nesto bolje biti, i da ce zivot u gradu biti laksi i lepsi. Prvo treba promeniti navike kod gradjana i podici njihovu svest na visi nivo, a kaznama i represalijama to sigurno je nemoguce postici!!!! Zasto?! Zato sto ljudi nemaju para za bacanje, i pre ce pogledati da li ce neko da ih vidi ili ne, pa da urade sasvim suprotno od onoga kako treba da urade ili ne treba. Mi mozemo da pricamo ovde kako smo svi neki cistunci, kulturni, obrazovani i lepo vaspitani, a napolju i u svojoj kuci raditi kako nam je volja! Nisu losi ljudi, lose je vreme u kome zivimo i u kome hoce vlast nesto da nametne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: