Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 25. 6. 2012.

| Društvo

Kuršumlija: kanalizacija u podrumima

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
KANALIZACIJA U CENTRU KURSUMLIJE 5

Stanari  zgrade u ulici Palih boraca 10/5 u centru Kuršumlije svakodnevno su na velikoj muci, jer se u njihovom podrumu izliva kanalizacija. U istoj zgradi nalaze se apoteka i banka.

Problem je u šahti koja je u jednom od dva podruma zgrade, a koja je dotrajala, pa pri svakoj većoj količini fekalija, dolazi do zapušenja i izlivanja.

U javnom komunalnom preduzeću „Toplica“ u Kuršumlliji kažu da je šahta stara i da se izlivanje dešava zbog nemara stanara, a da oni nisu zaduženi za nju, jer je u okviru zgrade.

- Više ne znamo šta da radimo. Neprestano nam je podrum prepun fekalija, a i kada ih nema, smrad od šahte je neizdrživ. Bezbroj puta smo se obraćali Komunalnom, komunalnoj inspekciji, banci i apoteci i niko ne želi ništa da preduzme da se problem reši. Ne samo smrad, već je strašnije što je to potencijalna zaraza i što pacovi sa fekalijama šetaju po podrumu u kojem bi trebalo da čuvamo zimnicu, drva i ostalo - kaže Vlada Radosavljević, jedan od stanara.

On dodaje da se šahta nalazi u podrumu drugog ulaza i da stanari koji su u njemu ne žele da učestvuju u rešavanju problema.

- Naš ulaz je spreman da svi učestvujemo u prikupljanju para za zamenu, ali oni koji baš žive iznad izvora zaraze ne pokazuju spremnost da to učine. Ne znam kako trpe sav taj otpad i smrad. Ni apoteka, ni banka nisu spremne da zajedno sa nama reše problem- dodaje on i objašnjava da je podrum u njihovom ulazu u odnosu na onaj koji je u drugom ulazu za nivo viši, ali da ipak fekalije dospeju i u njemu.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Toplica“ u Kuršumliji Darko Lazarević kaže da je šahta potpuno propala i da je neophodno da se ona i cevi zamene.

- To nije naša nadležnost, jer je šahta interna. Stanari moraju da se dogovore i sami finansiraju zamenu. Do habanja šahte došlo je zbog ulegnuća zgrade koja je pomerila i gusne cevi. Ipak, najveći problem izazivaju sami stanari jer su nesavesni, pa u kanalizaciju, odnosno ovu šahtu bacaju svašta. Nedavno je jedan renovirao stan i sav šut je bacio tu. Trebalo je mnogo muke da se šahta otpuši posle toga - priča Lazarević.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: