Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 4. 2. 2011.

| Društvo

Kuršumlija: štrajkačima pozlilo

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija

KURŠUMLIJA - Odbornicima Dragomiru Bašoviću, Draginji Igrutinović i Dragiji Nešović, koji zajedno sa još 17 odbornika i čelnicima kuršumlijske opštine iz koalicije DSS-SRS-NS štrajkuju glađu u kabinetu predsednika opštine pripalo je teško, četvrtog dana štrajka.

– Njima je ukazana medicinska pomoć, ali su Bašoviću lekari savetovali da odustane od štrajka. On to neće i dao je pismenu izjavu da će ostati do kraja sa kolegama odbornicima - kaže za Južne vesti jedan od dvojice predsednika opštine, Goran Bojović.

Bojović dodaje da je opšte stanje svih štrajkača sve gore.

– Ipak, ne odustajemo od štrajka, jer država konačno mora da reši dvovlašće u našoj opštini. Sve stoji. Na računu imamo preko 30 miliona za grejanje za škole, plate zaposlenima u opštini i tekuće troškove, ali više niko nema deponovan potpis i ne možemo da podignemo novac i rasporedimo ga gde treba - ističe on.

Dvovlašće u opštini nastalo je novembra 2010. godine. Sa jedne strane koalicija DSS, SRS, NS i deo Grupe građana koji su u štrajku, a sa druge DS, G17 Plus, SPS-PUPS i deo Grupe građana tvrde da su legalni predstavnici vlasti.

Ipak ni jedna strana nema pečat, niti deponovan potpis. I dok se prvi pozivaju na odluke suda, a drugi na mišljenja Ministarstva uprave i lokalne samouprave, sve u opštini stoji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: