Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 9. 3. 2012.

| Društvo

Kuršumlija: veliki dugovi za porez na oružje

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kursumlija, panorama
foto: kursumlija.org

U desetak sela koja su u okolini Dobrog Dola i Ivan Kule u kuršumlijskoj opštini 200 meštana mora da plati oko 10 miliona dinara na ime poreza na oružje.

U proseku najmanja suma koja treba da se plati po jednom oružju je 50.000 dinara.

Ova rešenja Poreske uprave, koja se zadnjih dana dele u pomenutom kraju, izazvala su revolt meštana jer se odnose na porez u zadnjih nekoliko godina. Vlasnici su najviše pogođeni time što ranijih godina nisu dobijali rešenja i što im je sada sve stiglo na gomilu.

Tvrde da taj novac nemaju, a po rešenju, ukoliko ne plate za pet dana sledi prinudna naplata.

- Najviše smo pogođeni time što nikada ranije nismo dobijali rešenja. U redu je da se plati porez na oružje, ali u svakoj normalnoj državi se to obavlja godišnje. Sada od nas traže da sve damo odjednom. To je nemoguće jer većina stanovnika ovog kraja nema primanja i živi od poljoprivrede - kaže Petko Jelić, predsednik Mesne zajednice Dobri Do.

U ime svojih meštana on traži od Poreske uprave da se otpiše taj dug i da im se godišnje uručuju rešenja o porezu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • TOMISLAV JEREMIC

    00:00 // 4. 11. 2012.

    Postovani ministre Dinkicu
    Povodom predloga zakona o otpisu kamate na dugove moj komentar je taj da se opet oni koju su izmirili svoja dugovanja i to sa debelom kamatom ispali budale jer sam ja na ime duga za oruzje od 15000 din platio i kamatu 50000 hinljada din.I sta sad ko je platio platio a ko nije bice mu oprostena kamata i po ko zna koji put obican covek ispadne najveca budala.Sta sad sa nama koji smo debelo platili kamate koje su i sami kazete mnogo puta vece od duga i krse sve obligacione odnose nikom nista ili sud u Strazburu

  • Kursum_u_srcu

    21:21 // 13. 3. 2012.

    Ko zna po koji put aktuelna drzavna vlast se okrece i ponasa prljavo i bezobrazno protiv svog naroda u Kursumliskom kraju i kopnenoj zoni bezbednosti uz adm.granicu sa pokrajinom Kosovo!Ovi poreznici koji se odluce da naplacuju porez narodu koji brani svoja sela i ognjista u Kursumliskom kraju uz granicu od daljeg prodora Siptara.Neka se malo zapitaju da li je to pametan potez i da li ce imati posledice?!Da se ovo oruzje ne okrene na njih?!Kursumlijski kraj je poznat u Srbiji kao kraj koji nikad nije slusao bolesne i nakaradne naredbe Beograda.Podsetio bih da su Kursumlicani cesto kroz svoju burnu istoriju uzimali sudbinu u svoje ruke i povlacili najrealnije poteze za spas i ocuvanje svog ognjista i identiteta.Bez obzira sta na to mislio tamo neki Beograd ili Evropa!Toplicki Ustanak 1917,protest radnika 2010.Nikad zaboraviti nikad oprostiti!

  • ljuba

    15:28 // 9. 3. 2012.

    Ako se godinama placa porez na oruzje a ukupna davanja su vec presla vrednost samog oruzja , porez je ludost. Drzava se po svemu sudeci nece odreci jer na milion evidentiranih komada po tri hiljade dinara to je tri milijarde.Lepa para. Pa ko ce da ukine porez ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: