Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 16. 4. 2015.

| Društvo

Najposlušniji poslanici SNS sa juga, najćutljiviji PUPS i SPS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodna-skupstina-velika-*rts.rs*.jpg
Južnjaci redovni na zasedanjima, ali se retko javljaju; Foto: rts.rs

Aktuelni skupštinski saziv danas obeležava godišnjicu, a statistike Otvorenog parlamenta pokazuju da od 28 poslanika sa juga najčešće govore poslanici opozicije, dok su naprednjaci najrevnosniji u glasanju.

Pre tačno godinu dana narodni poslanici, koje su izabrali građani na parlamentarnim izborima 16. marta, seli su u skupštinske klupe.

Jug Srbije predstavlja 28 posalnika, koji su sa svojim kolegama u prethodnih godinu dana usvojili 193 zakona od kojih 124 po hitnom postupku.

Statistika Otvorenog parlamenta, portala koji prati rad Narodne skupštine i poslanika, pokazuje da su posalnici Srpske napredne stranke sa juga Srbije bili najposlušniji. Od njih 18 jedino su Momir Stojanovič iz Niša i Ninoslav Girić iz Leskovca glasali protiv i to Stojanović za 9, a Girić za jedan predlog zakona. Svi ostali su ili glasali za ili nisu glasali uopšte, iako su bili prisutni u sali.

Prilikom usvajanja zakona jedino je Dalibor Radičević (SNS) iz Aleksinca bio prisutan baš svaki put i sva 193 puta je glasao za.

Najviše amandmana podneli su poslanici Socijaldemokraske stranke Blagoje Bradić i Ninoslav Stojadinović i to po 282, odnosno 324 amandmana. Većina poslanika SNS je kao po dogovoru podnela u proseku po 3 amandmana, a bilo je onih koji nisu podneli nijedan. Jedan od njih je i Goran Vukadinović iz Leskovca.

U prethodnih godinu dana najneredovniji su bili poslanici Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi i Šaip Kamberi koji su glasali svega 10, odnosno 5 puta.

Od 16. aprila prošle godine posalnici su, prema podacima Otvorenog parlamenta, radili ukupno 122 dana.


Južnjaci se retko javljaju za reč

Najviše govora u republičkom parlamentu imali su poslanici opozicionih stranaka sa juga Srbije iz Socijaldemokratske i Demokratske stranke. Pre svih Blagoje Bradić i Dušan Milisavljević.

Od poslanika vladajuće većine najviše govora i replika imali su Ljubica Mrdaković Todorović i Momir Stojanović.

Najneaktivniji su bili poslanici PUPS-a Miroljub Stanković i SNS-a Bratimir Vasiljević koji su za godinu dana zasedanja imali po jedno obraćanje. Među onima koji su se retko javljali za reč je i predstavnica SPS iz Niša Ivana Dinić koja je imala ukupno 6 obraćanja.

*Nenamernom greškom je prvobitno pisalo da je Ivana Dinić imala samo jedno javljanje u prethodnih godinu dana. Redakcija se izvinjava Ivani Dinić i svim čitaocima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sns nekad

    18:19 // 17. 4. 2015.

    Bratimir Vasiljevic...eee jadni mi sa takvim Perisicevim kadrom.

  • Sale Jatak

    11:16 // 17. 4. 2015.

    Ovaj Radicevic je za "Ginisa". Sve u svemu nazadno od svih nazadnjaka se i moglo ocekivati, samo Momir kvari prosek. Tuzna pruga.

  • Mustafa Kajgani

    10:48 // 17. 4. 2015.

    Najgori ste od svih, bez obzira na stranku!
    Sramota i za jug i za celu zemlju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: