Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 21. 12. 2010.

| Društvo

Nesporazumi zbog Koridora 10

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Predlog Gradske skupštine Leskovca o izmeni idejnog projekta trase Koridora 10, odnosno autoputa E-75 mnogo je racionalniji, jer donosi uštedu od 10 do 15 miliona evra, a dvadesetak sela neće biti odsečeni od sveta – saopštio je Živojin Stefanović, predsednik Gradske skupštine.

Stefanović je, povodom napisa u pojedinim medijima, istakao da je najvažniji zadatak lokalne samouprave da se zadrži stanovništvo ne samo u Prdejanu, nego i u okolnim mestima, ali ako se ne prihvati predlog Leskovca, sva ta mesta biće "slepo crevo" i neće imati izlazak na magistralu.

- Lokalnoj samoupravi Leskovca, ali i građanima Predejana, u interesu je da radi motel "Predejane", koji živi od tranzitnog turizma, ali je potpuna izmišljotina da lokalna samouprava traže izmenu trase da bi se zadovoljili nečiji lični interesi – precizirao je Stefanović.

Gradska skupština Leskovca je još 23. juna ove godine obrazovala pregovarački tim sa zadatkom da se založe za predlog organa lokalne samouprave, odnosno za izmenu idejnog projekta autoputa E-75 na deonici kroz Grdelilčku klisuru, pored naselja Predejane.

- Naša ideja je izvodljiva i sa njom se dobija rešenje koje je za 10 do 15 miliona evra jeftinije, povoljnije će biti postavljena petlja, neće biti tunela, a predlog je bolji i za železnicu Srbije – zaključio je Živojin Stefanović.

Ukoliko opravdani predlog Gradske skupštine, stanovnika predejana i dvadesetak okolnih sela o promeni trase autoputa ne urodi plodom, Stefanović je najavio za početak naredne godine blokadu saobraćajnica kako bi se javnosti skrenula pažnja na ovaj problem, čije rešavanje na pravi način posebno značajno za žitelje sela koja se nalaze u Grdeličkoj klisuri.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: