Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 19. 2. 2013.

| Društvo

Niš ponudio Austrijancima tri projekta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
austrijanac-u-nisu.jpg
Sastanak u Gradskoj kući. Jovan Stojković (levo) i Ditmar Habaher (desno), foto: infobiro.tv

Voćarstvo, vinogradarstvo i pijaća voda su područja za potencijalna ulaganja Austrijanaca u Niš. Odluku šta je najisplativije treba očekivati u naredna tri meseca.

Na sastanku pomoćnika gradonačelnika Jovana Stojkovića i atašea za ekonomiju Austrijske ambasade Ditmara Habahera najviše je reči bilo o poljoprivredi.

Pomoćnik gradonačelnika ponudio je gostu iz Austrije tri projekta koja bi mogla da privuku potencijalne investitore.

- Projekat “Zelena zona” predviđa izgradnju plantaže na 200 hektara za proizvodnju jabuke, višnje i breskve. Drugi projekat je 200 hektara vinove loze sa izgradnjom vinarije, a treći je nedovoljno iskorišćen izvor Studena i na tom prostoru planiramo izgradnju fabrike vode - kaže pomoćnik Stojković.

Ataše austrijske ambasade naglasio je da je ova evropska zemlja jedan od najvećih investitora u Srbiji. Predloge projekata je dobro čuo, a kako kaže preneće ih potencijalnim investitorima.

-  Današnji sastanak je bio jednistvena prilika da se upoznam sa potencijalima južne Srbije. Ono što sam danas saznao biće korisno da se prenese dalje, potencijalnim investitorima - rekao je Habaher.

Ukupna vrednost ovih projekata je oko 30 miliona dinara, a ukoliko se realizuju posao bi moglo da dobije 150 novih radnika.

Koji je projekat najinteresantniji Austrijancima znaće se u naredna tri meseca za kada je zakazan još jedan sastanak

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    16:48 // 20. 2. 2013.

    Patriote, voda iz izvora Studene otice bezpovratno, neko pametan se setio pa ce tu hladnu i ispravnu sisku vodu da flasira i da prodaje nama nislijama i drugim, neznam u cemu je problem izvor studena niko nemoze da odnese u Austriju i dr. visak vode se flasira dok ga bude bilo kada nema vode caoooooooooooooo

    • Borko

      20:38 // 20. 2. 2013.

      Jel ima još nešto za prodaju, pošto je sve rasprodato i uništeno? E vodu ne damo zato što je to opšte dobro svih nas. Možete prodavati samo ono što je čovek stvorio a ono što je dar od Boga ostavite jadnom narodu zato što to nema nikakve veze sa vama. Vi nemate baš nikakve zasluge što izvor Studena ima vodu kakvu ima i količinu koju ima. Studenu koristite u sistemu niškog vodovoda za sve građane Niša a vodu sa izvorišta "Medijana" flaširajte koliko vam je volja.

  • Petar Tomic

    13:06 // 20. 2. 2013.

    Vi drugovi i drugarice niste ni svesni, koliko ste nebitni, i da niko nece ni da Vas pita, ni mene a ni Vas, da li se slazemo da se Studena privatizuje ili ne..

  • Nišliski Džeronimo

    12:50 // 20. 2. 2013.

    Tako je kraljevina SHS/ Jugoslavija svoja prirodna dobra prodavala i davala na koncesiju stranim i domaćim mešetarima. Davala budzašto pod jednim jedinim principom - koruptivnim. Rezultat: (1) Bedan narod i duhovno i materijalno. Narod gladan, bolestan, bez posla, najviša smrtnost novorenčadi u Evropi, nedostojanstven život... (2) Uska klika bogataša, dvorska koterija, korumpirani političari, gazde-derikože, zelenaške banke, prezadužena država (kreditni novci u privatnim džepovima političara i gazda, a narod vraća), kriminal na svakom ćošku... Kao i danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: