Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 1. 10. 2013.

| Društvo

Nišlije dobile moderan web servis

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nis-2.0.jpg
Nis 2.0

Niš 2.0 je novi internet portal koji građanima nudi mogućnost da prijave problem koji imaju s gradskom administracijom, pokrenu inicijativu ili pošalju Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

Pored ovi servisnih mogućnosti na ovom portalu se mogu naći spiskovi svih institucija i javnih preduzeća u Nišu, ali i statistički podaci o tome kako radi aktuelna vlast.

mit Marinković (levo) i Tošić (desno)- Mi smo došli do podataka da Grad ima 1.511 funkcija. 1.027 je postavio gradonačelnik, Gradsko veće, Skupština Grada ili opštine. Skupština je razrešila 141, a postavila 304 funkcionera - kaže Aleksandar Marinković, koordinator projekta.

Kada je reč o servisima najznačajniji za građane je svakako - prijavi problem. Na ovoj stranici svako može jednostavnim popunjavanjem formulara da se obrati administratoru sajta i ukaže na problem koji je imao nekoj gradskoj instituciji ili preduzeću.

pp Jednostavna forma za prijavljivanje problema- Nakon odobravanja problema od strane administratora zahtev se šalje nadležnoj ustanovi i odgovornom licu. Ako taj direktor ili načelnik uprave ne odgovori u roku od 7 dana, onda se mejl prosleđuje njegovom nadređenom npr. gradskom većniku. Ukoliko ni većnik ne odgovori za 7 dana to se šalje gradonačelniku. Krajnji rezultat je da se to šalje i medijima i centrali stranke čiji je gradonačelnik. Ukoliko nema reagovanja pokreće se inicijativa za smenu najodgovornijeg, direktora ili načelnika - kaže Milorad Tošić, administrator web servisa Niš 2.0.

Tošić najavljuje i postavljanje QR kodova u svim upravama tako da će Nišlije moći sa lica mesta, mobilnim telefonom da prijave problem.

Građani takođe putem ovog sajta mogu da prijave, potpuno anonimno, korupciju, partijsko zapošljavanje ili nepotizam, ali i da pokrenu neku inicijativu ili se organizuju ukoliko je neophodno sakupljanje potpisa.

Želja tvoraca ovog portala je da se on sa gradskih proširi i na republičke institucije, ali plan je i proširenje mreže saradnika koji bi o inicijativama koje pokreću građani i o njihovim problemima govorili i u Skupštini Grada.

Detaljnije se sa web portalom Niš 2.0 upoznajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    08:55 // 2. 10. 2013.

    jel neko video spisak funkcionera grada i to bez gradskih preduzeća(jer njih nisu ni stavili)? ima ih 1000,i to mi plaćamo

  • mare

    23:16 // 1. 10. 2013.

    sad sam pogledao portal, odlična stvar, ali pitam se pitam: ko je finansirao projekat i odakle sredstva za njegovo održavanje, dok uzgred inicijativa za smenu odgogovornih ne znači apsolutno ništa...

    • Milorad Tošić

      00:38 // 3. 10. 2013.

      U dnu strane piše ko je finansirao projekat ;)

  • xyz

    18:17 // 1. 10. 2013.

    Jao jadan server kad krenu ljudi da prijavljuju probleme...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: