Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 14. 2. 2013.

| Društvo

Obilazi Balkan novim Pežoom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Peugeot-301---Promocija-(800x600)-13.jpg
Branislav Ćićević dobija ključeve svog novog Pežoa

Niški penzioner Branislav Ćićević (84) kupio je Pežoa 301 kako bi obišao neke gradove na Balkanu, a putešestvije kreće iz Niša.

Čika Branislav je profesor turističke geografije u penziji, a zahvaljujući svojoj profesiji, ali i fudbalskoj karijeri kaže da je obišao veći deo sveta. Za sebe voli da kaže da je turista, a ne avanturista, ali ne krije da je automobilom obišao maltene čitavu Evropu, od Portugala do nekadašnje Jugoslavije.

Jedina zemlja na starom kontinentu koju niije posetio je Republika Irska, a za naredni period je rešio da sa porodicom još jednom obiđe neke veće gradove na Balkanu.

- Moja supruga, sin i ja prvo ćemo otići do Budimpešte, a zatim do banje Đula na par dana. U Rumuniji ćemo obići Arad, Temišvar i Bukurešt. Kada pređemo na bugarsku stranu Dunava prvo ćemo posetiti grad Ruse, zatim Pleven, a iz Sofije ćemo se vratiti u Niš odakle smo i krenuli - kaže Branislav.

Iako je u životu promenio 7 automobila, čika Branislav, kako kaže, nikada nije imao Pežoa. Zbog toga je sada rešio da kupi najnoviji model automobila ovog francuskog proizvođača i da njime, za početak obiđe Balkan, a za leto planira put u Grčku, na Sitoniju, u mesto Kalamici.

novi pežo Novi Pežo 301

- Za Pežo sam se odlučio zbog cene, a i zato što mi odgovara po veličini, po gabaritu. Unutrašnjost mi takođe odgovara, ima prostora za one koji se voze napred, ali i za one koji se voze pozadi, a prtljažnik ima zapreminu 506 litara - rekao je čika Branislav.

Ono što ga je najviše privuklo je i po malo starinski izgled, jer su i on i supruga, kako kaže, ljudi u godinama.

U Verano motorsu, generalnom zastupniku Pežoa za Srbiju kažu da je novi 301 idealan auto za porodice i za putovanja.

- Izuzetno je ekonomičan, sa potrošnjom manjom od 5 litra na 100 kilometra i prilagodljiv je svim podlogama i uslovima vožnje - kažu u Veranu.

Iako ima 84 godine Branislav planira još dugo da putuje svojim novim Pežoom, čiji je inače prvi kupac u Nišu, a ko zna možda jednog dana ode i do Irske i kompletira svoju kartu Evrope.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    16:57 // 14. 2. 2013.

    Имао сам част да ми проф.Ћићевић предаје географију у средњој школи и да ми само на њему својствен начин дочара све лепоте тог предмета.Зхваљујући њему мислим да сам успео својој деци да објасним како се снаћи у природи.Хвала професоре

  • zaprepasceni

    13:57 // 14. 2. 2013.

    Njemu je bas dosadno...Sta bi rekli ostali nasi mpenzioneri na ovo?Sedi kuci i cuvaj munuke,a ne da u 9. deceniji zivota izmisljas ludorije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: