Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 9. 7. 2013.

| Društvo

Odeljenje više i Medicinskoj u Leskovcu

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
medicinska-skola-leskovac.jpg
Medicinska škola u Leskovcu

Medicinska škola u Leskovcu će zbog velikog broja prijavljenih "vukovaca" dobiti jedno odeljenje više nego što ima od 1997. godine.

Za upis u dva odeljenje za medicinsku sestru - tehničara, gde ima mesta za 60 učenika, prijavilo se čak 97 osmaka sa Vukovom diplomom. što znači da svi imaju i maksimalnih 60 bodova.

Ove školske godine Medicinska škola u Leskovcu prvi put će imati 7 odeljenja.

- Broj učenika nam je odobren, a u toku je dobijanje saglasnosti za otvaranje novog odeljenja, očekujemo da odgovor Ministarstva bude pozitivan - kaže direktorka Medicinska škole Tatjana Badnjarević.

Ona dodaje da je posle poništenja rezultata završnog ispita bilo očekivano da će pritisak na ovu školu biti ovakav.

Iz istog razloga u dva odeljenja za farmaceutske tehničare u Leskovcu, umesto 60, biće upisano 67 šaka, a odeljenje za zubnog tehničara dobiće jednog učenika više.

U odeljenje za ginekološko-akušerske sestre upisano je tačno 30 đaka, prema uslovu konkursa.

Popunjeno je svih 6 odeljenja za 5 obrazovnih profila u Ekonomskoj školi, dok su u Gimnaziji popunjena sva 3 odeljenja društveno-jezičkog smera, ima 4 mesta na prirodno-matematičkom i čak 17 na prirodno-matematičkom smeru za sportiste.

Veliko interesovanje đaki su pokazali i za upisom u Trgovinsko-ugostiteljsku školu gde, od 8 obrazovnih profila, ima samo još 5 mesta u odeljenju za poslastičare.

U Hemijsko-tehnološkoj školi "Božidar Đorđević Kukar" popunjena su samo odeljenja za ženskog frizera i tehničara za zaštitu životne sredine, dok mesta ima na svim ostalim obrazovnim profilima. Najmanje interesovanje đaci su pokazali za upis u odeljenje za tehničare za reciklažu za koje su se prijavila samo 3 đaka.

Nijedno od odeljenja za trogodišnja zanimanja u Poljoprivrednoj, koja primaju po 10 đaka, nisu ni upola popunjena. Za pekara su se prijavila 4 učenika, za mesara 2, a za prerađivača mleka - nijedan.

Za četvorogodišnja zanimanja u toj školi, poljoprivrednog i veterinarskog tehničara interesovanje je nešto veće, ali i u tim odeljenjima ima još mesta.

U Školi za tekstil i dizajn popunjena su odeljenja za tehničare dizajna tekstila i dizajna grafike, dok  ima još 9 mesta za tehničara - modelara obuće. Za trogodišnja zanimanja interesovanje je drastično manje, tako da se za pletača nije prijavio nijedan đak, a za krojača i mehaničara tekstilnih mašina prijavilo se po njih 5.

U Tehničkoj školi "Rade Metalac" popunjena su odeljenja za 6 obrazovnih profila, dok na ostalih 7 ima još mesta. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: