Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 7. 12. 2011.

| Društvo

Opremanje pirotskog Planinarskog doma

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot, planinarski

Posle postavljanja nove žičare prošle godine na Planinarskom domu kod Pirota, za ovu stazu su kupljeni i novi tabač za sneg, kao i mašine za veštački sneg.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da će na ovaj način Piroćanci dobiti dobro opremljenu stazu na svega destak kilometara od Pirota.

- Prošle godine postavili smo žičaru koja je vredna 30.000 evra. Za ovu godinu obezbedili smo dodatnih 60.000 evra za nove mašine kako bi skijalište funkcionisalo još bolje. Posle postavljanja mašine za veštački sneg nećemo zavisiti od vremenskih uslova. Do sada smo za sređivanje cele staze uložili oko 100 000 evra. Najveći teret podnela je opština Pirot, a dobili smo i oko 2,5 miliona dinara od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Očekujem da nove mašine budu postavljene do kraja decembra kako bi mogli da tokom janura ponovo sprovedemo i školu skijanja u okviru Božićne škole sportova - kaže Đorđević.

Božićna škola sportova se u Pirotu organizuje već nekoliko godina, a pored tridesetak ponuđenih sportova tradicionalno najveće interesovanje dece je za skijanje i plivanje.

 

Sve škole sporta koje pohađaju deca tokom zimskog raspusta su besplatne. Ove godine otvaranje Božićne škole sporta zakazano je za 4. januar. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan tosic

    10:31 // 20. 12. 2011.

    Ovo je odlicna stvar jer ce ovakva ulaganja srediti i sela i infrastukturu na staroj planini, samo treba raditi planski da se ne narusi lepota stare planine.

  • Dragan

    21:08 // 7. 12. 2011.

    Sve smo sredili grad okolna sela puteve, samo nam to skijaliste visi nad glavom, sad kad kren turizam ima da lm napravimo. Strasno sve na propada a mi cemo da skijamo, verovatno 96% pirocanaca na najlonskim dzakovima napunjenim praznom slamom...

  • Mancic Kokan

    18:27 // 7. 12. 2011.

    Drago mi je da cujem da se u blizini mog rodnog nesta(Visocka Rzana) dogadjaju ovako keoe i pametne stvari
    Pozdrav svim PIROCANCIMA na ovoj zemaljskoj kugli.Pozdravi te mi Pirot

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: