Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 15. 5. 2013.

| Društvo

Penzioneri peticijom traže smenu predsednika

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
PROKUPLJE-potpisivanje-peticije-ispred-zgrade-suda.jpg
Potpisivanje peticije ispred sudske zgrade

Nekoliko desetina članova prokupačkog Udruženja penzionera okupilo se ispred zgrade Osnovnog suda u Prokuplju gde su započeli potpisivanje peticije za smenu aktuelnog predsednika Udruženja penzionera Milovana Vučićevića (PUPS) potpresednika prokupačke opštine.

Potpisivanje peticije krenulo je u istom trenutku kada je u zgradi Suda počelo i ročište protiv Vučićevića koje je pokrenuto na predlog Javnog tužioca, a u vezi falsifikovanja isprava u vezi izbora u Udruženju penzionera, kada je i postavljen na ovu funkciju. Tužilaštvo traži da se on proglasi krivim i da se za počinjeno delo osudi na kaznu po zakonu.

- Smatramo da je Vučićević nezakonito došao na mesto predsednika Udruženja, kršeći Statut na sprovedenim izborima. Očekivali smo da on, nakon izbora sprovedenih u penzionerskoj organizaciji, sam podnese ostavku s obzirom da je dobio tek nešto više od 400 glasova, iako Udruženje broji skoro 10.500 članova – tvrdi Rusimir Sekulić, profesor u penziji i član Udruženja penzionera.

Nezadovoljni penzioneri tvrde da je Vučićević, koji je bio zadužen za organizaciju i kontrolu regularnosti izbora, sebe nezakonito stavio za kandidata za predsednika. Tvrde da iza svega stoji  politička partija PUPS, čiji je on funkcioner, a koja želi da nametne svoje članove kako bi uzurpirala prostorije i članstvo ove nestranačke organizacije.

Milovan Vučićević tvrdi da je nevin dok se ne dokaže suprotno. 2 Milovan Vučićević

- Izbori su sprovedeni legalno, a krivičnu prijavu može da podnese svako. Kako se u mom slučaju radi o imenovanju, dokumentacija se pribavlja po službenoj dužnosti – tvrdi Vučićević.

Milovan Vučićević je na predlog lokalnog SNS pre dva meseca imenovan za potpredsednika opštine. Njegovo postavljenje je, u odsustvu predsednika opštine Ljubiše Đurkovića, potpisala zamenica predsednika opštine Milica Erić, takođe iz SNS.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoje Zuti Markovic

    00:56 // 29. 7. 2014.

    TACNO JE DA JE NELEGALNO IZABRAN KAO I NADZORNI I IZVRSNI ODBOR U KOM SAM I JA.BIRALI SU NAS I PENZIONERI KOJI NISU CLANOVI UDRUZENJA A I DOBAR BROJ IZVRSNOG ODBORA NISU NI BILI CLANOVI UDRUZENJA STO

  • dragance

    16:51 // 17. 5. 2013.

    to je preko veze Milica potpisala, jer je ona ekonomski tehnicar u penziji, koja prima i penziju i platu zamenice predsednika opstine.

  • markovic suzana

    21:23 // 16. 5. 2013.

    Mile je isti Milos Bojanic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: