Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 23. 12. 2015.

| Društvo

Perišić: Direktori preduzeća imaju veće plate od mene

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
perisisc
Kasno paljenje: Zoran Perišić; foto: JV arhiva

Posle bezmalo 4 godine otkako je postao gradonačelnik Niša, Zoran Perišić tvrdi da je tek sada saznao da direktori većine javnih preduzeća u Nišu imaju veće plate od njega i najavio da će tražiti njihovo smanjenje.

Nakon mnogobrojnih tekstova koji su prethodnih godina objavljeni o visokim platama direktora lokalnih javnih preduzeća, gradonačelnik Niša je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća saopštio da je "šokiran" onim što je saznao.

Bio sam šokiran saznanjem da velika većina direktora ima veću platu od gradonačelnika. Da li je to u redu ili nije... Ali sve njihove probleme rešava gradonačelnik i neshvatljivo mi je da direktori za trećinu imaju veću platu od gradonačelnika ili njegovog zamenika. Od zamenika možda i za polovinu - priča Perišić.

On je, kako kaže, naložio službenicima iz svog kabineta da mu pribave iznose plata direktora svih javnih preduzeća i obeća da će "konkretni potezi" uslediti nakon toga.

Kada dobijemo te podatke uslediće preporuka i ono što Gradsko veće može da uradi preko nadzornih odbora preduzeća. Nažalost, nemam tu moć da nekome naredim da mu plata bude toliko i tolika, a zaboravljamo da to nije ničiji novac, do novac građana Niša - kaže gradonačelnik.

Perišić je rekao da očekuje izmenu Zakona o platnim razredima, koji bi trebalo da reguliše plate direktora, ali naglašava da “mora nešto da se preduzme i pre usvajanja Zakona kako bi se plate smanjile”.

Gradonačelnik je najavio i da bi već na prvoj narednoj konferenciji za novinare, ukoliko svi podaci o platama budu prikupljeni, mogao da kaže koji direktor ima koliku platu. Kaže da bi to javnost trebalo da zna, jer je i on, tvrdi neopravdano, već bio prozivan za svoja primanja.


Ogromne plate direktora

O tome kolike su plate niških direktora novinari “Južnih vesti” su prethodnih godina nebrojeno puta pisali.

Neki direktori su, kao Bratislav Vučković, direktor “Mediane”, o svojoj plati javno govorili u emisiji “15 minuta”, dok su podaci o plati direktora niškog Vodovoda Dejana Andrejevića, iako traženi Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, proglašeni tajnom.

Prema podacima koje su sami funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, njihove plate su nekoliko puta veće od 38.000 dinara, koliko je oktobra bila prosečna plata u Nišu.

PreduzećeDirektorPlata (neto)
Parking servisMarko Janković134.000
Gradska toplanaSlobodan Maksimović126.000
Direkcija za javni prevozSaša Petronijević118.000
GradonačelnikZoran Perišić117.000

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran jovanovic

    23:00 // 26. 12. 2015.

    Lepo sedimo Perisic i ja i razmisljamo kako to da neki direktori imaju vecu platu, a Perisic se ipak najvise zalaze od svih njih najvise.

  • slavko

    11:34 // 24. 12. 2015.

    Kad bi on ziveo od te plate nikada ne bi bio gradinacelnik.Cista demagogija.

  • Mustafa Kajgani

    11:24 // 24. 12. 2015.

    Je li bre, a kada si imao vecu plata od gospodara Vucica, tada je bilo OK?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: