Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 10. 9. 2010.

| Društvo

Poništiti privatizaciju "Balkana"

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Hotel Dubočica, Leskovac

LESKOVAC – Rukovodstvo grada Leskovca aktivno se uključilo u rešavanje problema Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća Balkan, jednog od simbola grada.

Vladi Srbije upućena je molba da odgovarajući organi, Agencija za privatizaciju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, preispitaju poslovanje Balkana i da se poništi privatizacija ovog kolektiva.

Po oceni Grujice Ivkovića, predsednika Upravnog odbora manjinskih akcionara Balkana, od privatizacije ne samo da je naneta velika šteta radnicima nekada najuspešnije ugostiteljske kompanije na jugu Srbije, nego ogromne gubitke ima i grad Leskovac.

Posle privatizacije, decembra 2006. godine, počelo je zatvaranje gotovo svih ugostiteljskih objekata Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća Balkan, a više od 150 radnika koji su dobili otkaz i dalje vode spor uz zahtev da im se isplate milionski iznosi i namire doprinosi fondovima penzijskog i zdravstvenog osiguranja.

- Najpoznatiji ugostiteljski objekat u gradu, hotel Beograd, zatvoren je 4. novembra 2008. godine, posle isteka dve godine od privatizacije. Deo opreme je odnet, prodat i poklonjen, a objekat propada – kaže Ivković.

Ivković na kraju, kao posebnu zanimljivost, navodi primer hotela Dubočica, kulturno-istorijskog spomenika, koji je pod zaštitom države. Posle privatizacije stavljen je pod hipoteku za 500 hiljada evra. Grejs period je bio godinu dana, a otplata kredita dve godine, ali po saznanju manjinskih akcionara do danas nijedan dinar nije vraćen!
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Besha

    09:11 // 13. 9. 2010.

    Dobro je Danilo, drago mi je da si aktivan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: