Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 7. 7. 2011.

| Društvo

Prekinuta blokada deponije kod Bujanovca

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
bujanovac, deponija

BUJANOVAC - Meštani Rakovca uklonili su u sredu, 6. jula u večernjim satima automobile, traktore i kamione kojima su blokirali ulaz na deponiju koja već 20 godina postoji u ovom selu.

- Ugovor o prenosu vlasništva nad 2,5 hektaraspornog  zemljišta na kome se duže od 20 godina godina gomilalo smeće potpisan je sa "Srbijašumama ", čime je ispunjen  uslov da sama opština, kao novi vlasnik zemljišta, počne sanaciju deponije. Za uzvrat, "Srbijašume" koje su nam predale zemljište u naredne četire godine biće oslobođene plaćanja komunalnih taksi. Iskreno se nadam da smo rešili jedan velliki problem koji je ugrožavao stanovnike Rakovca, ali i Bujanovca i Trnovca jer mesec dana nije iznošeno smeće, te je pretila zaraza – kaže Šaip Kamberi predsednik opštine Bujanovac.

Meštani Rakovca su blokirali deponiju u Rakovcu još 2. juna. Blokadi je predhodio zahtev meštana upućen opštini da se deponija sanira što pre. Pošto nije došlo do dogovora, meštani su se organizovali i nisu dozvoljavali „Komunalcu“ iz Bujanovca da dovozi smeće.

- Konačno smo se izborili za nešto što je od izuzetnog značaja za sve nas. Uklonili smo blokadu nakon što smo od predsednika opštine Šaipa Kamberija dobili napismeno da će deponija biti sanirana. Ceo taj proces oko dokumentacije biće rešen do kraja septembra kada bi trebalo da bude uklonjena deponija i izgrađena transferna stanica, ali ne na ovom mestu. U međuvremenu smo dozvolili da se dovozi đubre ovde jer to je samo dva meseca kada smo do sada čekali, strpićemo se i do septembra – objašnjava Ljubiša Stošić, predsednik mesne zajednice Rakovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: