Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 8. 5. 2013.

| Društvo

Priprema za prijemni u Gimnaziji "Svetozar Marković"

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
gimnazija.jpg
Gimnazija "Svetozar Marković"

Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja Gimnazije "Svetozar Marković" počinje 11. maja.

Dvočasovna predavanja iz matematike, fizike i francuskog jezika biće organizovana svake subote do početka juna.

Ova škola 22. put upisuje učenike u prvi razred specijalizovanog matematičkog odeljenja i 10. put u prvi razred specijalizovanog odeljenja za učenike sa posebnim sklonostima za fiziku.

Sedma generacija osnovaca obdarenih za matematiku upisaće u ovoj gimnaziji sedmi razred i u njoj završiti osnovno školovanje.

Budućim gimnazijalcima na raspolaganju su i dva dvojezična odeljenja matematičkog smera - u jednom se nastava odvija na francuskom i srpskom, a u drugom na engleskom i srpskom jeziku.

- Nagrade, priznanja i uspesi na svim nivoima takmičenja, pa i na međunarodnim olimpijadama, deo su tradicije koja je u našoj školi izgrađena u minulom periodu - kaže direktorka Gimnazije Olga Dragojlović.

Znanje iz matematike moći će da utvrde i šestaci koji žele da osnovno školovanje nastave u ovoj gimnaziji, kao i osmaci koji žele da upišu specijalizovano odeljenje za talentovane matematičare ili fizičare. Časovi će biti organizovani od 10 do 12 sati.

Od 12 do 14 sati organizovane su pripreme iz fizike, a u istom terminu i iz francuskog jezika.

Zainteresovani za upis u odeljenje za talentovane fizičare na prijemnom ispitu mogu da polažu ili fiziku ili matematiku, a dozvoljeno im je i polaganje oba predmeta, pri čemu će se bodovati bolji rezultat.  Osmaci koji žele da upišu odeljenje za talentovane matematičare polagaće matematiku, a kandidati opredeljeni za dvojezična odeljenja - engleski ili francuski jezik.

Za polaganje prijemnih ispita osmaci treba da se u prostorijama škole prijave u subotu, 25. maja, u ponedeljak, 26. maja, ili u utorak, 27. maja. Potrebno je da ponesu izvod iz matične knjige rođenih i u školi popune prijavni obrazac.

Prijemni ispit iz francuskog i engleskog jezika polagaće 1. juna, a vreme će biti naknadno saopšteno. Provera znanja iz matematike za upis u srednju školu zakazana je za 8. jun od 13 do 15 sati, a za upis u 7. razred za 15. jun od 13 do 14:30. Prijemni ispit iz fizike đaci će polagati 9. juna od 13 do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: