Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 31. 10. 2012.

| Društvo

Slovenački biznismen pred sudom

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Milan-Kump-JUZNE-VESTI.jpg
Milan Kump, arhivska fotografija

Slovenački biznismen Milan Kump, koji je u Žitorađi nameravao da pravi ergelu konja, a koji je u Sloveniji optužen za prevaru, našao se pred istražnim sudijom, prenosi slovenački portal Delo.

Prema pisanju ovog portala, na teret mu se stavlja da je na konto navodne izgradnje i renoviranja kuća Kump uzimao avans od 30.000 do 40.000 evra, navodno za građevinski materijal, ali se kasnije nije vraćao da izvrši radove. Na taj način je, kako ističe tužilac, prevario klijente za oko 125.000 evra. Zbog toga je i uhapšen, neprosredno pre nego što je trebalo da dođe u Žitorađu. Kump planirao da uloži tri miliona evra u ergelu i hladnjaču u Žitorađi.

U lokalnoj samoupravi u Žitorađi kažu da nije na njima da vrše proveru ko i kako posluje u svojim zemljama, ali da je taj isti Milan Kump bez problema registrovao firmu „Suncokret“ sa sedištem u Žitorađi, i to preko državne Agencije za privredne registre, te da opština Žitorađa sa njim nije sklopila nikakve štetne ugovore.

Zemljište od 50 hektara u naselju Grudaš, koje je trebalo da zakupi Milan Kump, na nedavnoj licitaciji pripalo je privredniku iz Niša Ivanu Veljkoviću i on je za hektar na godišnjem nivou platio 170 evra.

Kako saznajemo, na toj površini Veljković planira da zasadi jabuke, trešnje i višnje i da uposli dvadesetak radnika.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • djoka Paracinac

    20:22 // 31. 10. 2012.

    He, he .... ajde u akciju prikupljanja para za jos jednog lopova, zna to Nis i region da rade iz prakse sa aerodromom ....

  • НИШКИ

    14:15 // 31. 10. 2012.

    170€ за хектар на годишњем нивоу? Па то је 8500€ закупа за свих 50хектара/5000ара/500000м2 за годину дана! Да није неко нешто "погрешио"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: