Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 29. 6. 2012.

| Društvo

Slovenci nagradili đake

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Park u centru Leskovca mala

U okviru projekta "Ozeleni se" Caritas Beogradske nadbiskupije, uz podršku Caritasa Slovenije i Razvojne agencije ministarstva spoljnih poslova Slovenije, realizovao je projekat “Održivi razvoj kulture suživota i zaštite životne sredine na području Niša, Aleksinca i Leskovca”

Projekat “Ozeleni se” realizuje se na ovom području od septembra 2011. do septembra 2013. godine, a sadržaj projekta podrazumeva aktivnosti za bolje razumevanje pitanja ekologije i unapređenje ponašanja mladih i šire javnosti na zaštiti životne sredine, sa naglaskom na pravilno upravljanje otpadom i očuvanje prirode na jugu Srbije.

U okviru projekta, Caritas Beogradske nadbiskupije je u periodu maj - jun 2012. godine, organizovao tri nagradna konkursa za osnovne i srednje škole na području opština Niš, Aleksinac i Leskovac.

Prvi konkurs se odnosio na učenike, dok su se drugi i treći konkurs odnosili na škole, a ukupan nagradni fond je oko 400.000 dinara.

U Leskovcu, u okviru Likovnog konkursa prijavilo se više od 100 učenika svojim radovima, iz ukupno 15 osnovnih i srednjih škola, a žiri je izabrao 9 najlepših radova i nagradio ih laptop računarima i digitalnim fotoaparatima.

U okviru Konkursa za izbor najuspešnije fotografije divljih deponija, na području opštine Leskovac, prijavilo se 11 škola i za najbolju je izabrana fotografija osnovne škole „Petar Tasić“, nagrađena laptop računarom.

Pored glavne nagrade, na nivou opštine Leskovac, dodeliće se i poklon nagrade - kontejneri za odlaganje plastičnog otpada i digitalni fotoaparati.

U okviru Konkursa za izbor najboljeg ekološkog panoa prijavilo se 10 škola, a najbolji je ekološki pano osnovne škole „Bora Stanković“ iz Bogojevca, koji je nagrađen laptop računarom.

Pored glavne nagrade, dodeliće se i poklon nagrade - kontejneri za odlaganje plastičnog otpada i stubne kante za smeće.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: