Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 19. 2. 2013.

| Društvo

Svrljižani na Saboru poljoprivrednika

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Dekustacija-,,Belmuzza,,.jpg

Deseti Svetosavski sabor mladih poljoprivrednika održan je proteklog vikenda u Beogradu, u organizaciji Fonda „Borka Vučić“.

Sabor je svečano otvorio premijer Ivica Dačić ističući da tamo gde danas nema seljaka, nema ni Srbije.

- Sve manje ljudi živi na selu, zemlja je neobrađena i prepuštena na milost i nemilostnonima koji danas jedini imaju para u ovoj državi - rekao je Dačić otvarajući Sabor.

Pored brojnih poljoprivrednika iz cele Srbije, kao i gostiju iz svih sfera društvenog i političkog života zemlje, predstavnika ambasada i diplomatskog kora, na Saboru su i Svrljižani predstavili svoj brend, specijalitet „Belmuž“.

- Ovo je prilika da ljude upoznamo sa našim  specijalitetima, starim jelima od zdrave domaće hrane, a prvenstveno sa belmužom. Priliku smo iskoristili da posetioce prvenstveno zainteresujemo i upoznamo, a potom i pozovemo da dođu početkom avgusta na već tradicionalnu „Belmužijadu“ - rekao je na prezentaciji predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Na Saboru je dodeljeno i 13 godišnjih stipendija i vrednih nagrada učenicima i mladim poljoprivrednicima. Fond je takođe tradicionalno nagradio i porodice slabog materijalnog stanja grlima visoko rasnih krava i junica.

Specijalni žiri organizatora Svrljižanima je dodelio drugu nagradu, pa su jedna junica i tri sadnice voća „Goji Berry“ pripale poljoprivredniku Milošu Jovanoviću iz Đurinca.

Cilj ovog Fonda je doškolovavanje mladih poljoprivrednika i njihov opstanak na selu, a Sabor se održava u znak sećanja na idejnog tvorca ove akcije i manifestacije Borku Vučić.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: