Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 19. 9. 2012.

| Društvo

Učenička kompanija iz Niša na Evropskom prvenstvu

Autor:Izvor:Biz life
uce
Foto:http://bizlife.rs/

Učenička kompanija "Candela" iz Niša predstavljala je Srbiju na finalnom evropskom takmičenju učeničkih kompanija u Bukureštu. 

Petnaest učenika Gimnazije "Svetozar Marković" osnovalo je pre dve godine kompaniju "Candela" koja se bavi proizvodnjom mirišljavih sveća za nereligijske potrebe i dekoracija za stolove. Pored toga oni se bave i aranžiranjem prostora za proslave, prenosi portal Bizlife.

- Sproveli smo anketu koja nam je pokazala da se sveće koriste u 6 od 10 domaćinstava kao i da 32% anketiranih nije znalo gde može da ih kupi. Na osnovu ove analize počeli smo sa proizvodnjom, verovali u naš proizvod i postigli sjajne rezultate - kaže Aleksandra Kocić, direktor proizvodnje.

Sveće se proizvode od smeše parafina i pčelinjeg voska sto ih čini ekološki prihvatljivim. Ambalaža je osmišljena u saradnji sa učenicima Specijalne škole za decu sa posebnim potrebama "14. oktobar".

Učenici kompanije "Candela" bili su zapaženi u Bukureštu, ali nisu osvojili nijednu timsku nagradu.

- Konkurencija je bila oštra. Nije mi se dopalo to što je većina kompanija prodavala samo ideju, za razliku od nas koji smo obuhvatili sve, od ideje preko proizvodnje do plasmana- kaže Aleksandra.

Iako su timske nagrade izostale Nemanja Milovanović, generalni direktor kompanije, dobio je specijalnu nagradu koju dodeljuje "Junior Achievement".

- Radi se o priznanju koje mi je dodeljeno jer sam upoznao sve odlike dobrog lidera i naučio na greškama koje sam praviov- rekao je Nemanja.

Kompanija trenutno nije aktivna jer članovi i dalje odmaraju od takmičenja, ali kažu da uskoro nastavljaju sa radom. Veruju da će nakon završene srednje škole nastaviti da se bave sličnim poslovima jer su dosta naučili o vođenju kompanije i timskom  radu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: