Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 19. 1. 2011.

| Društvo

Uklanjanje napuštenih trafika

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Gradonačelnik Niša Miloš Simonović naložio je rukovodstvima opština hitno uklanjanje napuštenih trafika.

U svim niškim opštinama postoji oko 80 takvih trafika. One predstavljaju pravo ruglo jer već dugo nisu u funkciji pa su postale mesto gde lokalni trgovci bacaju đubre, a često služe i kao i javni pisoari.

- Ukoliko ti objekti ne budu uklonjeni u roku od mesec dana, opštine neće dobiti uobičajan transfer novca od Grada Niša. To ruglo se mora skloniti sa javnih gradskih površina jer svaka od tih trafika se polako pretvara u mini deponiju - kaže Simonović.

Najviše napuštenih trafika, čak 42, ima u opštini Medijana, najvećoj gradskoj opštini. Načelnik opštinske uprave Novica Simić napominje da svako uklanjanje ovih objekata košta nekoliko desetina hiljada dinara, za šta opština nema novca u budžetu, ali "da će naći neki modus da se ta akcija uspešno obavi”.

Igor Novaković, predsednik opštine Palilula naložio je uklanjanje sedam od 11 ovakvih trafika.

- Nismo čekali gradonačelnika da nam to naloži pa da krenemo u akciju. Ima dosta problema oko uklanjanja samo jedne trafike, ali smo sve te probleme prebrodili. Do kraja nedelje uklonićemo i četiri preostale - kaže Novaković.

Lelica Kostić, predsednica opštine Crveni krst ističe da samo intervencija Elektrodistribucije, da skine napajanje struje s trafika, košta 20.000 dinara.

Miloš Simonović gradonačelnik o uklanjanju objekata koji narušavaju estetiku grada

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kome to smeta

    17:12 // 19. 1. 2011.

    Sve vam smeta:ulicna prodaja ,baste kafica,trafike,frizideri...
    A kako vam ne smetaju rupe na putevima,izgled robne kuce u najstrozem centru grada,ona rusevina u Kazandzijskom sokacetu,polupan i napusten hotel" Nis"Kako neko ne preuzme inicijativu za poboljsanje uslova zivota u Nisu i u Srbiji.A Nis i jeste cigan mala ne zbog broja cigana koji u njemu zive,vec zbog zivotnog standarda stanovnika.Grad u kome je potrosacka korpa "kesa za leba",a hteo bi da bude na nivou svetskih metropola.Pa ne ide to tako.Prvo resite osnovne probleme gradjana pa sredjujte grad.

  • nišlija

    10:44 // 19. 1. 2011.

    Pohvalna inicijativa.

    Međutim ovo je kap u moru, naš grad izgleda kao cigan-mala.

    Kada će skloniti tende od letnjih bašti iz gavne ulice ? I zašto se uopšte kafićima dozvoljava da buše po glavnoj ulici kako hoće i postavljaju svakakve gluposti ? Kazandžijsko sokače i park sv. save izgledaju jezivo i zimi i leti.

    Kada će rasterati ulične prodavce oko tvrđave ?

    Kada će skloniti improvizovani parking pored spomenika u centru.

    Kada će zaustaviti bespravnu gradnju ? (šta je bilo sa rile-menom, eno još stoji ona nakaza kod ntv-a)

    ...itd...itd

  • Miša

    19:47 // 18. 1. 2011.

    Slao sam mejl gradonačelniku još pre godinu dana u vezi sa ovim, rekao mi ukloniće kada budu radili rekonstrukciju bulevara Đinđića. I uklonili, pa vratili...

    Dalje, da li iko vodi računa o tome koliko jedna trafika sme da ima frižidera??? Jel razmišlja neko o tome koliko javnog zemljišta ti frižideri zauzimaju??? E to je tek ruglo, kada ima po 10 (DESET) frižidera pored trafike, često blokirajući trotoar - kao recimo ona kod gradske bolnice, kod ulaza preko puta zgrade EPS-a...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: