Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 1. 11. 2013.

| Društvo

Uskoro pomoć za još ugroženih sa sela

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Baka sa kutujom na leđima

Kada pomoć u hrani, čija je podela trenutno zaustavljena zbog provere ispravnosti spiskova primalaca, bude uručena, Crveni krst će ponovo obezbediti pakete za još ugroženih seoskih domaćinstava.

Kako kaže sekretar te organizacije Stojan Prokopović, u Crvenom krstu su uvideli da mnogi meštani sela, koji se uopšte nisu našli na spiskovima, humanitarne pakete ipak zaslužuju. Neki od njih su se sami javili.

- Da ne bismo spiskove dopunjavali u hodu, za takve ljude, koji su nam i sami uputili prigovore, naknadno ćemo organizovati dodelu paketa u saradnji sa Centrom za socijalni rad - kaže Prokopović.

Kako on objašnjava, pomoć koja sada čeka na isporuku dobijena je od donatora jer se očekivalo da će Crveni krst biti partner grada na projektu narodne kuhinje, ali pošto do toga ove godine nije došlo, iz ove organizacije su predložili da se paketi podele ugroženima na selima.

Prokopović dodaje da podaci istraživanja pokazuju da je među 78.000 meštana iz 69 sela kojima je pomoć namenjena, čak 8 odsto siromašnih i da se siromaštvo polako seli i na selo.

- Oni ne mogu da budu korisnici državnog socijalnog programa jer uglavnom svi imaju zemljište, a to onemogućava da dobijaju materijalnu pomoć. Siromašni su i stari, pa zemljište ne mogu da obrađuju iako ga imaju - dodaje sekretar Crvenog krsta.

Podsetimo, podela paketa je zaustavljena jer je utvđeno da su članovi saveta građana, koji su sačinjavali spiskove, u korisnike pomoći uvrstili svoje rođake i partijske kolege. Sada su spiskovi na proveri, a ako podela ne bude završena do 15. decembra, donatori će tražiti da se pomoć preusmeri ka okolnim gradovima sa narodnom kuhinjom.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: