Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 22. 6. 2012.

| Društvo

Vantelesna oplodnja i na privatnoj klinici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
klinika mirabilis
Najsavremenija oprema

Za sve Nišlijke koje bi htele da se ostvare i u ulozi majke, a to ne mogu prirodnim putem, grad već 5 godina finansira pokušaje vantelesne oplodnje. Od danas lečenje može da se odvija i na najsavremenijoj privatnoj klinici.

Ove godine je, prema rečima gradonačelnika Niša Miloša Simonovića, iz budžeta grada za program vantelesne oplodnje izdvojeno 5,5 miliona dinara.

U proteklih 5 godina koliko grad finansira ovaj program stotinak žena je uspešno prošlo čitav proces i danas su srećene majke. Veliki broj njih je morao deo procesa veštačke oplodnje da sprovede u Beogradu, a od danas prema rečima gradonačelnika, neće morati da putuju.

- Ova specijalizovana Klinika u saradnji sa Mirabilisom dolazi u Niš. Jako je dobro da se povećava konkurencija i da se povećava kvalitet zdravstvenih usluga – rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Na ovoj klinici koja se nalazi u ulici Hajduk Veljka program veštačke oplodnje vodiće doktor Aleksandar Ljubić, direktor Klinike za akušerstvo i ginekologiju Kliničkog centra Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. dr ljubić dr Aleksandar Ljubić

- Vantelesno oplođenje je jedan od najskupljih načina lečenja. Napori države doveli su do toga da se na ovaj način rodi na hiljadu beba. Grad Niš je prvi počeo da finansira i taj vrlo važan treći pokušaj. I to su primeri koji teraju državu da obezbedi uslove za sve one koji žele da imaju dece da ih i dobiju. U Nišu nema diskriminacije i oni koji imaju preko 40 godina nisu hendikepirani u toj svojoj želji za potomstvom – rekao je doktor Ljubić. klinika Osoblje klinike sa gradonačelnikom Niša

Privatna klinika Mirabilis je prva privatna klinika u Nišu koja se bavi veštačkom oplodnjom. Operacione sale, laboratorija, opsevacione sobe i sobe za smeštaj pacijenata moći će da koriste sve Nišlijke koje žele da postanu majke, a budu finansirane iz programa veštačke oplodnje grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: