Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 29. 4. 2013.

| Društvo

Veće dnevnice svrljiškim odbornicima

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSC-1559.JPG

Na sednici Skupštine opštine Svrljig, koja je sa 36 tačaka Dnevnog reda završena za nešto više od sat vremena, sve tačke usvojene su jednoglasno, uz jedinstvo opozicije i vladajuće koalicije koje do sada nije viđeno u lokalnoj Skupštini, a rasprave skoro da nije ni bilo.

Dnevni red je uglavnom sadržao predloge o razrešenju i imenovanju članova opštinskih komisija koje su predstavnici stranaka i predložili, ali jednoglasno je usvojena i odluka o povećanju dnevnica.

Na predlog opozicionih SNS i SPS izglasana je odluka o povećanju naknada za odbornike, članove Opštinskog veća, članove radnih tela Skupštine prilikom prisustva sednicama i visini putnih troškova odbornika, pa će tako lokalni odbornici sada umesto 3.500, dobijati dnevnice u visini od 5.500 dinara.

Članovima radnih tela Skupštine biće povećana naknada od 1.000 na 1.500 dinara, a članovima Veća od 1.500 na 2.200 dinara. 2 Dragan Petrović, SNS

- Povećanja su mala u odnosu na vreme i trud koje jedan odbornik traba da uloži prilikom priprema za sednicu, a mi ćemo nastojati da se uvede mesečni paušal za rad odbornika koji u drugim opštinama iznosi i po 20.000 dinara mesečno – rekao je Dragan Petrović, odbornik SNS-a.

Za predlog naprednjaka od 27 odbornika lokalne Skupštine glasalo je njih 25.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: