Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:33, 3. 1. 2011.

| Društvo

Vlasotince usvojilo budžet

Autor:Izvor:
Vlasotince, arhivska fotografija

VLASOTINCE – Budžet opštine Vlasotince za 2011. godinu iznosiće 419 miliona dinara, što je u povećanje za oko 25 miliona dinara u odnosu na prethodnu godinu.

Ta sredstva, nažalost, neće biti dovoljna da se zadovolje sve potrebe, ali se u Vlasotincu nadaju da će, kao i do sada, imati podršku Vlade Srbije i nadležnih republičkih institucija za realizaciju 23 projekta koji su već prijavljeni kod NIP-a u vrednosti od 490 miliona dinara.

Kod Ministarstva omladine i sporta Vlasotince je prijavilo 9 programa u vrednosti 137,5 miliona dinara i svi će biti podržani iz sredstava budžeta lokalne samouprave.

Vlasotinačka opština je podnelna tri projekta u okviru programa Evropsko partnerstvo sa opštinama "PROGRES", koji bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine, a uključeno je 25 opština južne i jugozapadne Srbije.

"Promocija turističkih potencijala opština Vlasotince i Crna Trava", jedan od projekata ukupne vrednosti 112.520 dinara koji je podnet u okviru PBILD programa, koji se finansira sredstvima pet međunarodnih donatora, a samo učešće lokalne samouprave je 15 procenata.

Kako naglašava Srđan Šušulić, predsednik opštine Vlasotince, lane je u razvoj opštine, odnosno za poboljšanje infrastrukture investirano 220 miliona dinara. Asfaltirano je 26.000 kvadratnih metara puteva, podignuta tri rezervoara pitke vode, milion dinara uloženo je za obnovu crkve Svetog Arhangela Gavrila u Kruševici i rekonstrukciju crkve Sveti Doimitrije Veliki u Lipovici.

Lane su uložena značajna sredstva za bolje funkcionisanje komunalnih preduzeća, Doma zdravlja, vaspitno-obrazovnih i kulturnih ustanova što će, uz otvaranje novih radnih mesta i poboljšanje životnog standarda građana kako u samom gradu, tako i na seoskom području, biti najvažniji zadatak do kraja 2011. godine. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: