Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 20. 6. 2012.

| Društvo

Zaprašivanje komaraca stalo zbog politike

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
komarac

Zaprašivanje protiv komaraca u Nišu, koje je ranijih godina sprovođeno tokom maja, sada još nije ni otpočeto.

Komarci su prethodnih dana postali noćna mora građana Niša.

Dok u gradskoj Upravi za privredu i zaštitu životne sredine tvrde da nisu mogli da otpočnu zaprašivanje jer je Gradsko veće tek pre neki dan usvojilo Program dezinsekcije, u Veću obacuju odgovornost i kažu da je sve moglo da se radi i po starom Programu.

Pomoćnik načelnika Uprave Vasilije Daković kaže da je predlog Programa prosleđen u Gradsku kuću još 8. marta, a da je on usvojen tek 5. juna.

- Ranijih godina zaprašivanje je vršeno maja ili početkom juna, dok su još komarci u larvenoj fazi. Ali, ove godine nismo mogli da potpišemo ugovor sa firmom koja bi to obavila dok Veće ne usvoji Program. To je rešeno 5. juna, trebalo bi da narednih dana potpišemo ugovor sa Domom zdravlja i da krene dezinsekcija - kaže Daković.

Ali, u Gradskom veću odbacuju odgovornost i tvrde da je ugovor mogao da bude potpisan i bez usvajanja Progama dezinsekcije.

- Ne može da se kaže da se čekalo, zato što ni u kom slučaju kašnjenje ili odlaganje stavljanja Programa na dnevni red, odnosno njegovo usvajanje ne bi smelo da dovede u pitanju deratizaciju i dezinsekciju. To se radi svake godine. Ali, i pored toga kašnjenja praktično nema i sve se radi kako je i planirano - kaže Stanislava Todorović, PR gradonačelnika.

Todorović tvrdi da i pored navodnog kašnjenja, kako navode iz Uprave za privredu, Gradskom veću nije upućen nijedan zahtev, ni usmeni, ni pismeni, da se Program usvoji u "određenom roku".

Direktor Doma zdravlja dr Milan Manojlović potvrdio je da je ugovor o dezinsekciji potpisan i da će zaprašivanje početi od sutra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivko

    16:07 // 20. 6. 2012.

    Док се не деси да се неко изразито зарази од запрашивања комараца нема ништа.

  • Nenad Jordanov

    16:01 // 20. 6. 2012.

    Smiluj te se i prskaj te vise ljudi!
    Ja sam vec izresetan od strane komaraca.

  • bla bla

    15:01 // 20. 6. 2012.

    Ispitati potanko sve ovo i krivcu dati otkaz! Dokle bre vise nesposobni partijski aparaticici da upravljaju gradom?! Zbog takvih partijskih nesposobnih i neskolovanih ovaj grad je postao palanka, ali bukvlno palanka!

    • Branko

      09:50 // 21. 6. 2012.

      Jel Vi mislite na Belu Palanku ili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: