Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 5. 7. 2012.

| Društvo

Ženska vatrogasna ekipa iz Niša prva u Srbiji

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
dvd

Ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Fakulteta zaštite na radu iz Niša osvojila je prvo mesto na državnom takmičenju i plasirala se na vatrogasnu Olimpijadu u Francuskoj.

Na drugom državnom takmičenju vatrogasaca u Zrenjaninu, koje je u sklopu 3. Festivala vatrogastva, niške ekipe su zabeležile dobre rezultate.

slika

Ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Fakulteta zaštite na radu osvojila je prvo mesto i plasirala se na Vatrogasnu Olimpijadu sledeće godine u Francuskoj.

Profesionalna Vatrogasno-spasilačka jedinica osvojila je 3. mesto, a Vojna pošta 4137 osvojila je prvo mesto.

- Ovo takmičenje je za sve nas, pre svega, jedno novo iskustvo, koje će nam svakako veoma značiti u budućnosti. Posebno mi je drago što se rad i trud svih nas uložen u spremanje poslednjih par meseci isplatio. Uspeli smo da Vatrogasni savez grada Niša prikažemo u najboljem svetlu i još jednom smo pokazali da su, kako profesionalne i vojne jedinice, tako i Dobrovoljna vatrogasna društva spremna da u bilo kom trenutku reaguju i krenu na intervenciju - navodi Miljana Stojiljković, jedan od članova ženske ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

slika

Ona je dodala da bi više medijske pažnje trebalo posvetiti vatrogastvu i vatrogasnim takmičenjima uopšte, s obzirom na veliku zainteresovanost koja vlada.

Vatrogasno nadmetanje je, osim takmičarskog, imalo i edukativni karakter, gde su prisutni mogli da nauče kako da reaguju u slučaju izbijanja požara ili vanrednih situacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ujka Paja

    23:47 // 5. 7. 2012.

    Cestitam svima na ostvarenim rezultatima, a ponajvise Aleksandri i njenoj ekipi. Ocekujem jedan magnetic iz Francuske. Srecno.

  • oni koji nisu otisli

    15:19 // 5. 7. 2012.

    Cestitke sampionkama,pitanje vatrogasnom drustvu Nis,zbog cega na prvenstvu nisu otisle zenske ekipe podmladka i juniorke iz Ratka Vukicevica,ekipe koje su zauzele prva mesta u svojim kategorijama na gradskom takmicenju.Izgovor da nije bilo para za njihov odlazak je smesan,razocarenje kod dece ogromno.Napomena,podmladak devojcice do 12godina vec tri godina zaredom ucestvuju na kampovima,koje roditelji finansiraju,i sada kada im se ukazala prilika da pokazu i dokazu svoja znanja i vestine ono satra nema para.Zasto nismo i to isfinansirali pa da deca odu i pobede.A sta ili ko bi onda platio odlazak u Francusku,naravno ponovo mi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: