Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 30. 5. 2012.

| Društvo

Zgrada "Fiaza" na licitaciji

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, fiay

Radnici prokupačkog preduzeća "Fiaz zaštita" koje se bavi štamparskom delatnošću apeluju na nadležna ministarstva i lokalnu samoupravu da što hitnije reši status preduzeća.

Na ovaj korak su se odlučili nakon što je prokupački Osnovni sud, zbog potraživanja bivših i dela sadašnjih radnika preduzeća od 70 miliona dinara za neisplaćene zarade, odlučio da proda zgradu putem licitacije u kojoj se obavlja proizvodnja.

Sada je najveći problem šta sa mašinama iz proizvodnje koje su državno vlasništvo.

- Objekat je za 10 miliona prodat privatniku iz Prokuplja "Čutura" i mi ne osporavamo njegova prava, ali smo u potpuno bezizlaznoj situaciji, jer ne znamo šta ćemo sa mašinama. Sve i da ih imamo gde, a nemamo, ne smemo da ih ostavimo, jer su one državno vlasništvo.Faktički, postoji pravno lice odnosno „Fiaz zaštita“ i zaposleni, ali više nemamo imovinu.  Zaista ne zna šta da radimo - jada se Dejan Marjanović, v.d. direktora preduzeća koje od trenutnih 22 radnika ima 12 invalida rada.

Marjanović je u subotu nakon što je Skupština preduzeća podnela ostavku i sam to učinio. 

On dodaje da preduzeće ima potpisan ugovor sa beogradskim preduzećem vredan šest miliona dinara i da su pri kraju pregovora za još jedan ugovor vredan četiri miliona dinara. 

- I šta sada da radimo. Potpisan ugovor moramo da završimo, ali nemamo gde da ostvarimo proizvodnju. Poslali smo dopis nadležnim ministarstvima, lokalnoj samoupravi i Agenciji za privatizaciju, ali pomaka nema i niko ne zna kako da izađemo iz ovog začaranog kruga - naglašava Marjanović.

U zahtevu koji je prosleđen traži se od nadležnih da hitno reše status preduzeća, reše problem overe zdravstvenih knjižica, poveže se radni staž radnicima preduzeća koje  s obzirom da upošljava invalide sa 50 oodsto finansira država.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prokupcanin

    10:19 // 2. 6. 2012.

    To su lokalni finansijeri demokratske stranke Cutura,Kastelo itd,ako trpite gladni hteli ste zute....

  • Denić

    07:42 // 31. 5. 2012.

    Blago nama, kad Čutura pokupova sve po Prokuplju. Sramna licitacija i kupovina za 10 miliona dinara (vrednost jednog dobrog stana otprilike), održana je za vreme izbora kada nije imao ko da kontroliše proces. Ima li gde u Srbiji firma za 10 miliona? Ako ima, javite mi da podignem kredit i ja postanem gazda.
    Sad kukajte. Tek će loše da nam bude.

    • apokalipsa sutra

      14:23 // 31. 5. 2012.

      a kako je cutura dosao do para. otac mu je pokrao milan toplicu, a on je kao neki biznismen, lopuza debela

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: