Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 7. 6. 2012.

| Ekonomija

Loša privatizacija "Porečja" iz Vučja

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Porecje mala 1
Poljoprivredni kombinat "Porečje" Vučje

Zbog desetomesečnog kašnjenja zarada i neuplaćivanja doprinosa fondovima PIO i zdravstvenog osiguranja, više od 200 radnika Poljoprivrednog kombinata "Porečje" iz Vučja traži raskid kupoprodajnog ugovora.

Stevan Alavanja, odnosno njegova firma “Agrotredejd” iz Beograda, saglasni su sa zahtevima radnika i podržaće raskid kupoprodaje kod Agencije za privatizaciju.

"Porečje" je privatizovano pre godinu i po dana, a jedini kupac, “Agrotrejd”, izdvojio je za tu namenu 150.000 evra, uz obećanje da će povećati proizvodnju, redovno isplaćivati zarade i da neće biti otpuštanja radnika.

Poljoprivredni kombinat "Porečje" poseduje 540 hektara voćnjaka, hladnjaču, destileriju i pogon za toplu preradu voća, a poznat je kao veliki proizvođač voća i sadnica, dok je deo proizvodnje, pre privatizacije, izvožen i na američko tržište.

 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    15:13 // 28. 6. 2012.

    Da je samo jedna losa privatizacija.

  • Pero Petrovic

    08:10 // 8. 6. 2012.

    treba raditi,ne cekati od g-dina Stevana , sto je normalno da daje pare za nerad radnika, koji su navikli da ne rade, a da primaju plate, i da gledaju svoje licne interese.U FIRMI TREBA VELIKA METLA......

    • Leskovcanin

      15:12 // 8. 6. 2012.

      Vi ili nemate pojma o cemu pricate ili ste VELIKI prijatelj doticnog gazde!
      Tacno je da svigde ima onih koji samo cekaju da im prodje dan i nista ne rade, a sta je sa onima koji se ubise od posla? Sta je sa onim kolicinama proizvoda koje su izasle iz Porecja? Jel se to samo od sebe proizvelo ili je mozda "gazda" zasukao rukave italijanske kosulje i proizveo.
      Dakle sta je sa radnicima koji su mukotrpno radili a vec 10 meseci ne primaju ni dinar? Kako da prezive njihove porodice?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: