Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 20. 12. 2016.

| Ekonomija

"Nišstan" kupio 10 automobila

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Fiat Pande, JKP Niš stan
Niš stan kupio nova vozila; foto: JV

Vozni park preduzeća za stambene usluge "Nišstan" modernizovan je sa 10 "fiat pandi" koje su plaćene, kako kaže direktor Nenad Hafner, oko 3 miliona dinara, a njihovu nabavku je još krajem prošle godine odobrila Skupština Grada.

Automobili, priča direktor, nisu novi, ali su u potpunosti ispravni i kupljeni su od najboljeg ponuđača koji se javio na raspisanu javnu nabavku.

Javna nabavka, koja je bila istaknuta i na našem sajtu, bila je na 3 miliona dinara za tih 10 komada, a isto toliko je i plaćeno. U pitanju su teretna vozila za potrebe firme, a ne za privatne potrebe - kaže Hafner.

Kako piše u tekstu javne nabavke, "Nišstan" je tražio upravo "fiat pande" ili slična vozila koja su ispunjavala propisane uslove kao što su zapremina motora do 1.300 kubika, dizel gorivo, automobili mlađi od 2006. godine i obavezno posedovanje klime. Njihove zahteve ispunila je auto-kuća "Jovalex" iz Desimirovca, kraj Kragujevca koja je jedina poslala ponudu i koja je isporučila 10 polovnih automobila.

Fiat Pande, JKP Niš stan Uskoro na niškim putevima; foto: JVVozila kojima su zaposleni do sada odlazili na intervencije, kako kaže direktor Hafner, stara su više od 20 godina, zbog čega su se neretko dešavali kvarovi i havarije, a naročito u zimskom periodu.

Ogromni su bili i troškovi održavanja voznog parka, kao i troškovi goriva koji prevazilaze neke normalne nivoe. Mi dnevno imamo oko 50 radnih naloga, a dešava se da se od 10 vozila, na 6-7 desi neka havarija - ističe on.

Direktor očekuje da će nova vozila već do kraja nedelje biti na niškim ulicama, dok će stari “jugići”, prema njegovim rečima, biti prodati na licitaciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • radnik

    20:32 // 21. 12. 2016.

    Pitao bi vas kada bi radili pod uslove koji mi radimo.Zahvaljujici nasem rukovodstvu koji nesebicno daju sve od sebe da nam omoguce rad da zadovoljimo sve potrebe zgrada u Nisu.Svi koji se odcepe od Nis stana je uradjen dogovor i primanje para predsednika zgrada da vam rade privatnici,neka ali videcete da ste u zabludi.

  • Blackburn

    08:04 // 21. 12. 2016.

    Samo zlonamerana i sujetna osoba moze da komentarise negativno ovakvu vest!Vozila su servisu osnovno sredstvo,a Nistan je dosad imao krseve koji su svoje odsluzili.Perisic je poklanjao vozila policiji,nije se setio Toplane i Nisstana,koja imaju servisne ekipe!

    • mile

      09:48 // 21. 12. 2016.

      peske da idete kad vas neko pozove,brze bi stigli

  • MIki

    07:38 // 21. 12. 2016.

    Samo me zanima gde to ima da se kupi Panda za 2.000e?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: