Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 23. 4. 2018.

| Ekonomija

Vojska prodaje imovinu na jugu Srbije

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
VOJSKA-FOTO-VANJA-KESER-JV16
Foto: Vanja Keser / Južne vesti

Oglas za prodaju imovine koja više nije potrebna Vojsci Srbije je otvoren, a na spisku objekata našli su se i kompleks “Medoševac” i poslovni prostori u centru Niša, kao i vojni kompleks “Mira” i skladište “Vinarce” u Leskovcu. Na prodaju su i parcele u vojnom kompleksu „Put-Izvor-železnička stanica“ u Pirotu, kao i kompleksu „Stanišin rid” u Surdulici.

Vojni lokali se prodaju u Ulici Koste Stamenkovića u Nišu po početnoj ceni nešto višoj od 80.000 evra, dok se onaj u prizemlju zgrade u Prvomajskoj prodaje po početnoj ceni od 67.000 evra. Na Margeru se takođe prodaju vojni lokali u prizemlju zgrada - površine od oko 350 kvadrata po početnoj ceni od oko 474.000 evra, dok je za poslovni prostor površine 550 kvadrata početna cena oko 757.000 evra.

Početna cena kompleksa u Medoševcu je čija oko 1,4 miliona evra, što je oko 300.000 evra niže nego u prethodnoj prodaji koja je bila oglašena u novembru. U oglasu se navodi i da je moguće da se u ovom kompleksu nalaze bombe zaostale iz perioda NATO agresije.

Pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da isti nisu ispitani i nisu očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca - navodi se u oglasu.

Nešto više od milion evra je početna cena za skladište kompleksa “Mira” u Leskovcu, dok se kompleks skladišta “Vinarce” prodaje po početnoj ceni nešto većoj od 262.000 evra. Vojne parcele u Pirotu oglašene su po početnoj ceni oko 47.000, dok je u Surdulici najmanja cena po kojoj će prodati imovinu oko 34.000 evra.

Navodi se i da svi objekti i parcele koje su na prodaju mogu da se razgledaju.

Svi vojni kompleksi i poslovni prostori mogu se razgledati, uz obaveznu prethodnu najavu obilaska 3. maja i 4. maja, od 12 do 13 časova - navode iz Direkcije za imovinu Republike Srbije.

Opširnije informacije o uslovima konkursa zainteresovani mogu videti na linku. Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od objavljivanja, za koji u opisu oglasa piše da je izašao u Politici 20. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    09:17 // 2. 5. 2018.

    I oni se sele izgleda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: