Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 11. 10. 2012.

| Hronika

Krađa akumulatora u Mokranjčevoj

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akumulator-ilustracija.jpg
Ilustracija foto:ski-trip.net

U noći između ponedeljka i utorka u Mokranjčevoj ulici, nepoznati počinioci ukrali su 4 akumulatora iz parkiranih vozila.

Iako još nije krenula zima, kada su akumulatori najviše na ceni, lopovi rade punom parom. Prema rečima meštana zgrada u Mokranjčevoj ulici, u noći između ponedeljka i utorka iz njihovih vozila nestala su 4 akumulatora.

- U Mokranjčevoj ispred zgrada 81 i 83 ukradena su 4 akumulatora iz Jugića i Golfova. Mom komšiji je ovo drugi put za godinu dana da kradu akumulator iz auta. Policija dođe, ubeleži i ode. Kažu da su ovog puta lopovi krenuli sa krađom od Bubnja. Strašno – kaže jedan od meštana.

U niškoj Policijskoj upravi kažu da su zabeležene krađe akumulatora, ali da počinioci još uvek nisu uhvaćeni.

- Zabeležili smo tri prijave krađe akumulatora u dužem vremenskom periodu – rekla je portparol niške policije Lidija Pavlović, neprecizirajući o kom vremenskom periodu se radi.

Inače u poslednje vreme na meti lopova su auto-delovi. Pa tako pored akumulatora u rukama lopova često se nađu i auspusi i katalizatori.

Kako pojašnjavaju u beogradskom Odseku za suzbijanje delikata na motornim vozilima, akumulatori su “najpopularniji” zbog određene količine olova u njima koje se dobro plaća u reciklažnim centrima.

Najčešće su na meti “zastavina” vozila, jer se, kako kažu stručnjaci, na njima najlakše otvara poklopac motora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • rade meraklija

    09:30 // 15. 10. 2012.

    u Mokranjcevoj gde inace i ja zivim, policija je cesto prisutna jer je tu najveci broj narkomana stacioniran! koliko sam puta ujutru video policijska kola ispred zgrada narocito oko okretnice.. te kradje vrse upravo takvi!

  • Pitanje

    00:12 // 14. 10. 2012.

    A kada cete konacno poceti da kontrolisete i reciklazne centre? Kad se ne bi smele da otkupljuju ukradene stvari i kad bi se pojacala kontrola i broj kradja bi se sigurno smanjio!

  • xe xe

    20:34 // 12. 10. 2012.

    "Stari akumulatori, stare ves masine, stari bojleri... Sve sto je staro i pohabano, mi to danas kupujemo!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: