Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 11. 2. 2013.

| Hronika

Leskovčanin krijumčario Avganistance

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
490x370-krijumcarenje-ljudi.jpg
Ilustracija; arhivska fotografija

Leskovčanin Dragan K. (52) uhapšen je zbog sumnje da je, nakon ilegalnog prelaska granice sa Makedonijom, omogućio boravak i tranzit kroz Srbiju petorici Avganistanaca.

Sumnja se da je Dragan K. 8. februara ove godine na području Preševa primio pet državljana Avganistana u svoj automobil marke „ford sijera“ leskovačkih registarskih oznaka koji su na nezakonit način prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije.

Osumnjičeni im je, prema navodima policije, omogućio nedozvoljen boravak i tranzit kroz Srbiju. U daljem tranzitu Dragan K. je sprečen od strane  policijskih službenika u blizini Bujanovca.

Pet državljana Avganistana, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u našoj zemlji privedeni su sudiji Prekršajnog suda koji im je izrekao novčane kazne u iznosu od po 11.000 dinara, sa zaštitnom merom „udaljenje stranaca“ sa teritorije Srbije u trajanju od 12 meseci.

Protiv Dragana K. je podneta krivična prijava, tužilaštvo je naložilo istragu i određen mu je pritvor do 30 dana.

Podsetimo, zbog krijumčarenja Avganistanaca, vranjska policija uhapsila je 4. februara Fatmira A. sa podružja opštine Preševo zbog sumnje da je krijumčario desetoricu avganistanskih državljana.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nyssa

    16:56 // 11. 2. 2013.

    Blage su nam kazne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: