Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 1. 6. 2011.

| Kultura

"Beck'stvo u prirodu"

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Druga po redu manifestacija "Beck'stvo u prirodu" održaće se u subotu, 4. juna na Kameničkom Visu.

Uz 16 časovni muzički miks, sportske i umetničke programe, ekološke i kreativne radionice i zabavne i nagradne igre, „Beck'stvo u prirodu“ predstavlja manifestaciju koja afirmiše aktivan odnos prema kulturi, umetnosti i slobodnom vremenu uz odgovorno ponašanje prema svojoj sredini i iskorišćavanje punih potencijala Grada Niša.

Manifestaciju organizuje .B.A.U.K. u saradnji sa Gradom Nišom, Opštinom Pantelej, Turističkom organizacijom Niša i Apatinskom pivarom kao korporativnim partnerom, osmislio novi program u malo drugačijem ambijentu. A posvećena je 5. junu, Svetskom danu zaštite životne sredine i ovogodišnja manifestacija je deo nacionalne akcije 'Očistimo Srbiju' i veliko finale spremanja grada Niša.


PROGRAM :

Program počinje od 16h uz Dramenbejs popodne i ekipu DNB centrale iz Beograda i Niša koja će muzikom pratiti umetničke, sportske i ekološke programe KreARTiva i REkreativa.
Od 21h, na scenu stupaju poznata imena nemačke Dj scene koja će se, tokom noći, smenjivati sa BAUK Dj-evima.

Zahvaljujući MAPA-NET kompaniji, kao i prošle godine, LIVE VIDEO STIMING sa Kameničkog Visa počeće već od 16h. Za sve prisutne obezbeđen je HOT-SPOT za besplatan pristup internetu na samoj manifestaciji.

LINE UP: 
(16h-21h) DNBCENTRALA popodne

Side1| Beograd
Bitz| IDS | Beograd
hosted by MC Edge | IDS | Beograd

Little Miss Vandal i Shiny D | Bauk | NIŠ 

Prateći programi od 16 do 21h:

KreARTiva REkreativa

Eko_NEsvest CHANDOO skate team
Smeć_ART USB extrem team
EKO_manija 10 za 1 - traje tokom cele manifestacije Frizbi obračun

(21h - 07h) .B.A.U.K. PRESENTS: 

LARS MOSTON
/ Moonbootique / No Brainer / Top Billin / Berlin / Germany

DAGOBERT 
/ What What! / Dominance Records / Dessau/ Germany 

OLIVER BERNSTEIN 
/ Dessau / Germany

ILLY NOIZE / 
Higherbeats.de / Halle / Germany

BAUK DJs: Aleksandar Milić, H!, Max, Dica, Kalson, Grooyah. VJ-ing : Nikola Knežević


OSTALE INFORMACIJE:

Prevoz do Kameničkog Visa će biti organizovan. Po ceni od 100 dinara, kombiji će voziti na svakih 30 minuta počev od 15.30 do 02h, sa lokacije kod restorana Gusar pored Tvrđave. Rezervacije za sve termine će moći da se izvrše preko maila [email protected] i telefon 062 8541351.

Organizatori apeluju na ljude da u što većem broju dođu organizovanim prevozom kako bi podržali akciju „Kad pijem ne vozim“ i povećali bezbednost svih prisutnih. Takođe mole se svi koji dolaze svojim automobilima da prate uputstva redara i Saobraćajne policije.

Prostor Kameničkog visa biće obezbeđen tokom celog dana. Hitna služba Vojne bolnice dežuraće na samoj lokaciji a Saobraćajna milicija, u saradnji sa organizatorima, biće zadužena za regulisanje saobraćaja i parkinga.

Ulaz na manifestaciju je slobodan. Nakon manifestacije, kao i prošle godine, organizatori će, zajedno sa učesnicima i svima koji ostanu do kraja, očistiti prostor manifestacije od nakupljenog đubreta. 



PRATEĆI PROGRAMI od 16h do 21h

KreARTiva
priroda i društvo – lepo i zabavno a ne boli!
Prateći programi manifestacije ‘Bekstvo u prirodu” imaju za cilj da ukažu na različite načine kako jednostavno i “bezbolno” možemo da uživamo u lepim stvarima i istovremeno budemo korisni i odgovorni prema svetu oko sebe. Kreativnost usmerena na pravi nači uvek je dobar model za rešavanje važnih problema i prevazilaženje loših ponašanja. Odgovornost nije .B.A.U.K.!

EKo NE_svest!
Nedostatak ekološke svesti “u nas” možemo primetiti bukvalno na svakom ćošku, ako ne i celom dužinom ulice. Neki je konstantno primećuju na manje ili više (ne)adekvatnim mestima. Neki je više i ne primećuju. Nekima upotpunuje miris proleća a nekima pogled sa terase.
Poenta cele akcije je da svako od nas, makar na trenutak, pomisli na ono đubre na keju, iza zgrade,u parku. Poenta je da postanemo svesni da svako od nas doprinese sa 320 kg smeća godišne. Poenta je da shvatimo i utičemo. Poenta je da imamo svest.
Uhvatite trenutak ekološke nesvesti svojim objektivom, digitalcem, telefonom i posaljite na [email protected] može se desiti da osvojite i neku nagradu. Svi radovi biće izloženi na samoj manifestaciji.

EKOMANIJA … 10 za 1 - traje tokom cele manifestacije-
U saradnji sa našim partnerima, Apatinskom pivarom i njihovim brendom BECK’S, osmislili smo akciju koja nagrađuje! Tokom BEKSTVA, menjamo 10 iskorišćenih plastičnih čaša za jedno pivo! Na posebno brendiranom mestu, promoterke BECK’S–a će deliti nagrade I bilborda manifestacije slikati se sa svim EKOmanijacima.
BECK’S, kao brend za mlade imaja za cilj da podignu ekološku svest mladih ljudi i da ih kroz zabavu edukuju i podstakne na odgovorno ponašanje.
Plastične čaše sakupljene u ovoj akciji biće poslate na dalju reciklažu a jedan deo će poslužiti kao kreativni materijal u radionicama SMEĆ_ART.

SMEĆ_ART!
Dakle, imamo ga za izvoz. Proizvedemo preko 2 miliona tona na godišnjem nivou. Bacamo ga gde stignemo. Bezobzirno trpamo sve u isti koš!

Slanje jasnih društvenih i ekoloških poruka jedan je od glavnih ciljeva ove manifestacije posvećene 5. Junu svetskom da nu zaštite životne sredine. Simbolično praveći skulpture od smeća ukazaćemo na kreativnu i korisnu primenu đubreta koje ostavljamo iza sebe pokazujući kako uz malo promišljanja i “smeće” može da postane umetnost.

Prijave za radionicu se mogu poslati na [email protected]


|RE: KREATIVA
Čemu bežanje u prirodu ako ga ne upotpunimo sportom!
Sportsko-umetničke novotarije iz radionica CHANDOO skejt tima i USB extreem tima. Svi prisutni imaće prilike da vide kako ovi majstori izvode svoje „vratolomije” a poneki da ponešto i isprobaju. Uz mnogo iznenađenja, na licu mesta, pozivamo vas da bezbedno istražite svet alternativnih sportova.


Frizbi obračun

.B.A.U.K. predstavljaju akciju za Proaktivno provođenje vremena u prirodi!

Ako ste ljubitelj aktivne zabave pridružite se velikom frizbi maratonu i nađite se na slici sa najviše frizbija u vazduhu. Bacanje frizbija „u ritmu dramenbejza“, „promaši obruč“ i druge igre..

Za one najzanimljivije i najsposobnije slede i specijalne frizbi nagrade koje je u saradnji sa organizatorima obezbedila NVO Proaktiv iz Niša.  

BEKSTVO U PRIRODU 2.0

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: