Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 27. 1. 2013.

| Kultura

Bend “Puls” proslavio deseti rođendan

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Puls
Puls, foto: Marko Pekić

U klubu “Juridicum” sinoć je u rođendanskoj atmosferi nastupio bend “Puls”. Uz podršku gostiju Puls je proslavio deset godina postojanja i kontinuiranog rada.

Nakon uvodnog nastupa grupe “Arion” čiji je autentični vokal uveo publiku u veče hard roka, sinoć je pre Pulsa, nastupilo još nekoliko priznatih rokenrol Nišlija. Svirajući obrade poznatih rok hitova, kako domaćih tako i stranih, Arion je uglačao put bendu “Mama rok”koji je nešto kasnije, izvođenjem autorskih pesama “Eva” i “Buđenje u sedam” odao počast nedavno preminulom članu Cigi, ali sa druge strane i doprineo proslavi jubileja domaćina večeri.

U sličnom maniru nastavio je i nekadašnji pevač Smaka i Generacije 5, Najda sa svojim sastavom “Deliverence”.

Puls je na scenu stupio sat vremena pre ponoći i u jednočasovnoj svirci napravio rezime svog dosadašnjeg rada.

“Presrećni smo što posle deset godina rada i dalje ima ko da nas sluša. To je najvažnije. Uglavnom se bendovi posle par godina izgube i nema ih na sceni. Dokaz našeg kvaliteta je večeras pun klub Pravnog. Što se gostiju tiče, sami smo ih birali i to su uglavnom ljudi sa kojima sarađujemo.Gale Kerber je sa nama od samog starta. Neki članovi našeg benda su danas u Kerberu, Toma nam je radio album, i saradnja nam je jako dobra. Što se tiče mladih bendova u Nišu, poručio bih im da samo forsiraju svoje autorske pesme i neće biti krize rokenrola.” Izjavio je za Južne vesti frontmen benda Vladan Đurić Đura.

Jedan od gostiju koncerta bio je i Goran Šepa-Gale Kerber koji je u pratnji Pulsa otpevao nekoliko pesama Kerbera.

“Jako lepo je što bend podmlađen i dalje postoji. To je bend koji mi iz Kerbera pratimo još od njegovog početka, tako da nam je uvek zadovoljstvo da im se nađemo. Momci rade i nemaju problem sa vremenom. Imaju svoju publiku i aktivni su. Dok imaju to znači da zaista vrede. Ja nemam nikakvu sumnju u njih kao što nemam sumnju u rokenrol. Ja pripadam svemu tome i uvek ću biti drag gost.” Rekao je Južnim vestima pevač Kerbera.

Bend Puls iz Niša nastao je početkom 2002. god. Stil koji bend gaji je čvrst rock sa primesama hard i heavy-ja. Pesme: “Tvoje ime“, “Lažima te kupujem“, “Glasovi Bogova” bili su hitovi na radio Beogradu 202, a i na mnogim drugim stanicama širom Srbije.

Puls, klub Juridicum

Gale i Puls, klub Juridicum

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Puls

    20:05 // 27. 1. 2013.

    Hvala Južnim vestima na dobro najavljenom i propraćenom koncertu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: