Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 19. 3. 2015.

| Kultura

Komedija “Dobri ujkica” u niškom Domu Vojske

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dobri ujkica

Predstava po tekstu britanskog pisca Alana Ejkborna za crnu komediju “Sugar Daddies” biće odigrana u niškom Domu Vojske 6. aprila od 20 sati.

Glavne uloge u komadu koji se u srpskoj verziji zove "Dobri ujkica" igraju Tamara Dragičević i Nebojša Ljubišić, a u ansamblu su i Jelisaveta Seka Sablić, Mladen Andrejević i Tanja Pjevac.

Predstava se igra već petu sezonu, ali je ovo njeno prvo izvođenje u Nišu. Na “Danima komedije” u Jagodini 2012. godine, predstava je dobila tri priznanja - nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Tamara Dragičević, a nagrade su otišle i u ruke scenografa Darka Nedeljkovića i režisera Stefana Sablića.

Predstava prikazuje susret mlade devojke Saše koja pristiže u London i ostarelog kriminalca Vala kome Saša spašava život u automobilskoj nesreći.

U ovoj drami sam prepoznao priču i likove koji čine našu stvarnost, sve nam je blisko, prepoznatljivo i “normalno”. Ovo je priča o devojci koja bira put kojim se sve lako dobija: posao, skupe stvari, dobra zabava. Samo treba da bude ljubazna, da se druži, da pripada ponekom bogatom starcu - kaže reditelj Stefan Sablić.

Ulaznice se, po ceni od 550 dinara za balkon i 600 za parter, mogu kupiti na blagajni Doma Vojske, i to radnim danima od 10:30 do 17:30, subotom od 10 do 15, a nedeljom od 10 do 14 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubazna komšinica

    17:33 // 22. 3. 2015.

    @Laza zar moram ironiju na pojedine komentare da objasnjavam?

  • Laza

    10:16 // 21. 3. 2015.

    @Komsinice karte kostaju koliko dve tri kafe ili paklice cigareta... Bitno je sta ko voli i zeli...

  • Ljubazna komšinica

    22:23 // 20. 3. 2015.

    Puno košta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: