Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:47, 6. 12. 2010.

| Kultura

Koncert Darka Rundeka u Nišu

Autor:Veroljub RadojkovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - U okviru svoje aktuelne ex-YU turneje u regionu, Darko Rundek će sa svojim triom nastupiti u Nišu, u ponedeljak, 20. decembra 2010. u velikoj sali Doma Vojske, sa početkom od 20:30h.

Rundek Cargo Trio ujedno će promovisati novi album "Plavi avion", koji je 29.novembra u Hrvatskoj objavio zagrebački Menart, a očekuje se i licencno izdanje u Srbiji polovinom decembra za Metropolis Music Company.

Rundek je na konferenciji za novinare u ponedeljak u Zagrebu rekao da je "Plavi avion" namenjen slušanju i osluškivanju, u traženju interakcije sa slušaocima, dok je koncept trija omogućio umetnicima sinergiju kakvu je možda nemoguće postići s većim brojem izvođača.

Kako je rečeno, album donosi 12 pesama od kojih najkraća traje 3:22, a najduža čak 18:25 minuta čime autori potvrđuju nit vodilju celog "Plavog aviona", a to je da ovaj album ne služi nametanju hitova već interakciji sa slušaocem u kojoj se kristaliziraju tajanstvene i moćne pjesme "Plavog aviona".

Rundek Cargo Trio, koga čine uz gitaristu i pevača Rundeka, violinistkninja Isabel i pijanista Dušan Vranić - Duco, je celokupni vizualni identitet knjižice albuma poverio slikarki Ani Kolegi, a grafičko oblikovanje Sanji Rocco.

Posle letnjeg singla "Para ljude vara" nedavno je objavljen novi "Indijanska", za koju Rundek kaže:

- Meni je Indijanska pjesma o tankoj granici između ljubavne čežnje i mističnog predavanja. Tu nam pomaže veza s andskim Indijancima u kristalnoj melodiji i sjevernoameričkim Indijancima u potrazi za transom - rekao je Rundek.

Ulaznice za niški koncert od danas su u prodaji po ceni od 1.000 dinara za parter i 900 za balkon. Pretprodajna mesta: Happy House, CD Sound i Energy music shop.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    17:16 // 6. 12. 2010.

    Karte su preskupe! ! !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: