Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 26. 2. 2013.

| Kultura

Kratki filmovi večeras u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
ljudska-prava-ilustracija.jpg
ilustracija; foto:bosanskibrlog.files.wordpress.com

 

Ljubitelji kratkometražnih filmova moće će da pogledaju filmove o ljudskim pravima od 19 časova u “Centru za razvoj civilnih resursa”.

Filmovi će biti prikazani u okviru drugog ciklusa programa "Novi nacionalizam u srcu Evrope", vizuelnog umetnika i reditelja Tomaša Rafa.

Prema najavama organizatora, posetioci će moći da pogledaju filmove iz svih delova Evrope na temu LGBT prava. Filmovi ispituju načine “borbe” za neka od osnovnih ljudskih prava, kao i mehanizme koji ih guše. Posle projekcije organizovana je i diskusija koju će voditi Jana Kandlova iz Slovačke, volonterka u “Centru lokalne demokratije” u Nišu.

Ulaz je slobodan.

Centar za razvoj civilnih resursa nalazi se u ulici Svetozara Markovića 14a, u blizini Policijske uprave.

Projekciju kratkih filmova organizuju CRCR i Centar lokalne demokratije (LDA).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smart

    12:48 // 28. 2. 2013.

    Neverovatno je da u danasnje vreme jos uvek nismo prevazisli pitanja ljudskih prava. Kad su ljudska prava u pitanju meni je najaktuelnije pravo da sami birate cime cete tretirati bolesti i tegobe koje prave problem vasem zdravlju! Prosto neverovatno da se ovde nije nasao film "Run from the cure" koji je uradio Christian Laurette. Glavni lik Rick Simpson koji nam prica svoju zivotnu pricu vec dve godine zaredom gostuje u Opatiji a prosle godine je bio gost na Kongresu u Sloveniji. A mi u Srbiji nismo culi za njega ni 10 godina posle njegovog revolucionarnog otkrica o kome svedoci i U.S.Patent 6630507 koji je americka vlada patentirala na svoje ime ali tek nekoliko meseci posto je Rick Simpson recept besplatno objavio na netu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: