Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 7. 6. 2013.

| Kultura

Nišvil: “Ne vređajte ako već ne pomažete”

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Organizatori Nišvila džez festivala u otvorenom pismu Ministarstvu kulture zatražili su odgovore na pitanja ko je od članova Komisije prisustvovao Festivalu prethodnih godina i na koje muzičke kritike se pozivaju.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže da je šokiran tome što Ministarstvo, pored toga što uskraćuje sredstva Nišvilu, sada i vređa Festival “friziranim argumentima i diskvalifikacijama”.

On navodi da Ministarstvo nije odgovorilo na dva dopisa sa zahtevom da se Nišvilu dostavi obrazloženje zašto nije na spisku sufinansiranih manifestacija.

- Naši dopisi su ostali bez odgovora, ali je zato medijima koji su kontaktirali Ministarstvo brže-bolje “sklepano“ i poslato krajnje problematično i krajnje uvredljivo saopštenje - kaže Blagojević

Blagojević u pismu Ministarstvu traži da osim imena članova navedu i muzičke kritike na koje se Komisija za savremeno stvaralaštvo poziva.

- Jedina negativna kritika u koju mi imamo uvid kada objavljena je u “Politici”, a potpisana je od strane Direktora beogradskog džez festivala što je u nepristrasnim kritičarskim krugovima ocenjeno kao klasičan primer sukoba interesa - kaže Blagojević.

Kada je reč o “komercijalnosti” na koju se komisija poziva, Blagojević u pismu kaže da treba imati na umu brojne besplatne koncerte i radionice kao i cenu ulaznice od 1.500 do 3.000 dinara, koja je daleko ispod komercijalne.

Podsetimo, Ministarstvo kulture odbilo je da sufinansira Nišvil konstatujući da festival "ima nejasnu programsku koncepciju" i da mu je "potrebna kvalitetnija umetnička selekcija" iako je festival do prošle godine, kada su ga se organizatori sami odrekli, imao status "Festival od nacionalnog značaja".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    13:24 // 11. 6. 2013.

    Vodi li neko računa u ovoj zemlji prilikom davanja subvencija jesu li određeni festivali komercijalni ili nisu?

  • Aleksandra

    08:25 // 10. 6. 2013.

    Možda je direktor Beogradskog džez festivala, biši roštiljdžija, proizvođač rakije ili nečeg sličnog, pa ne zna šta je džez, ko su džez legende ili aktuleni džezeri, ali naučiće posle nekoliko mandata

  • Mladen Jovanovic

    10:18 // 9. 6. 2013.

    Proslava Edikta je, sto se novca tice, otisla za Beograd. Nama nista nece ostati nakon svega. Pritom, sada ce zbog BGdikta da nam skracuju Nishville, koji jeste niska prica. Imamo li mi gradsku vlast?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: