Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 5. 7. 2012.

| Kultura

Otkazan koncert Galije u Sarajevu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Kliks
galija
Galija

Niški bend je trebalo da nastupi u sarajevskom klubu "Cinemas", ali, kako stvari stoje, zbog birokratije koncert neće biti održan.

Kako prenose bosanski mediji problem je nastao oko licenciranja agencije koja bi trebalo da zaštiti i zastupa autorska prava umetnika.

Prema rečima Mesuda Rizve, direktora Agencije Panta Rhei, problemi su se javili nakon što je 21. juna Agencija "Sine Qua Non" izgubila licencu za zastupanje i zaštitu autorskih prava umetnika i izvođača, a ta ista licenca je dodeljena Asocijaciji muzičkih stvaralaca BiH. Prema Rizvinim rečima, o ovim promenama Agenciju Panta Rhei niko zvanično nije obavestio.

- Juče prepodne me je Mirza Hajrić nazvao iz AMUS-a i pitao me zašto ne dolazimo potpisati ugovor o održavanju koncerta. Upitao sam ga kako misli, jer zvanično još ništa nije izašlo. Meni je svejedno, plaćao Sine Qua Nonu ili AMUS-u. Dakle, samo sam tražio zvaničan dokument i obrazloženje. Hajrić je rekao i da će mi policiju poslati - kaže Rizvo, a prenosi bosanski Kliks.

Iz AMUS-a tvrde da su svi obavešteni na vreme, a stručni direktor ove organizacije Mirza Hajrić smatra da je Mesud Rizvo ocenio da koncert “neće biti uspešan i da je izmislio razlog da ga otkaže i okrivi nekog drugog”.

Bilo kako bilo, grupa Galija je na svojoj Fejsbuk stranici uputila izvinjenje svojim fanovima.

- Koncert grupe Galija, koji je trebalo da se održi u petak 6. jula u sarajevskom klubu Cinemas (bivša Sloga), otkazan je odlukom lokalnog organizatora, agencije Panta Rhei. Grupa Galija se u svoje ime izvinjava svima koji su planirali dolazak na ovaj koncert, ali naglašava da za njegovo otkazivanje ne snosi nikakvu odgovornost – stoji u saopštenju niškog benda.

Iz Agencije Panta Rhei najavljuju tužbu protiv svih onih koji su, kako kažu, krivci za to što koncert ove popularne grupe nije održan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    13:23 // 6. 7. 2012.

    Pre neki dan ste bili ushiceni koncertom "Hladnog piva" u Nisu.Sada kada nasi ne mogu iz kojekakvih razloga nastupiti u nekoj od bivsih republika cutanje.Da nama je tudje uvek bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: