Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 8. 9. 2014.

| Kultura

Predstava "Govorna mana" u Nišu

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
govorna-mana.jpg
U predstavi "Govorna mana" igraju Predrag Ejdus, Nebojša Dugalić i Isidora Minić

U nedelju, 21. septembra  od 20 sati u Domu vojske, Nišlije će imati prilike da pogledaju pozorišnu predstavu “Govorna mana”, u kojoj uloge tumače Predrag Ejdus, Nebojša Dugalić i Isidora Minić.

Kako je navedeno u opisu, ova predstava beogradskog Narodnog pozorišta, rađena po tekstu Gorana Markovića i u režiji Milana Karadžića, bavi se ljubavnim trouglom sa političkom pozadinom. Zaplet počinje kada mladi tajkun sa političkim ambicijama dolazi kod barda glume sa željom da ispravi svoju govornu manu. 

- Predstava se igra od 1997. godine. Ova tragikomična priča o nama postala je klasik jer se ništa suštinski nije promenilo, i zato je ona i dalje aktuelna. Za 17 godina otkako se igra, ova drama je obišla celu Srbiju, Evropu, Kanadu i još uvek se igra na kartu više - navode organizatori predstave.

“Govorna mana” je osvojila brojne nagrade na festivalima u zemlji i svetu. Između ostalih, Nebojša Dugalić i Isidora Minić su dobili Sterijine nagrade za glumu, Isidora Žebeljan je dobila Sterijinu nagradu za muziku, a Goran Marković za najbolji savremeni tekst.

Karte za predstavu se u pretprodaji do 14. septembra mogu kupiti po ceni od 550 dinara za parter i 450 dinara za balkon, i to na blagajni Doma vojske, i u radnji “Happy House”. Poslednje nedelje pred predstavu, od 15. do 21. septembra, karte će se prodavati po ceni od 600 dinara za parter i 500 dinara za balkon.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: