Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 17. 4. 2015.

| Kultura

Predstava “Kneževi snovi” jubilarni 50. put u Lutkarskom

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
490x370-kneyevi-snovi.jpg
Još jedno jubilarno izvođenje u Lutkarskom (foto: nispuppets.org.rs)

Nakon stotog izvođenja predstave “Car žabac”, niški lutkari će u nedelju 19. aprila od 11:30 sati po 50. put izvesti i predstavu “Kneževi snovi”, a nedelju dana nakon toga će najmlađi imati prilike da vide i stoto izvođenje “Carevog zatočnika”.

Kako kažu u Pozorištu lutaka, “Kneževi snovi” je predstava za decu stariju od 6 godina koja govori o knezu Mrzislavu III koji celog života pokušava da postane kralj, ali mu to nikako ne polazi za rukom. Jednoga dana, kako stoji u opisu predstave, veštica mu prodaje talisman, uz pomoć koga snovi postaju stvarnost, i sve što knez treba da uradi jeste da zaspi i sanja kako je postao kralj, što mu ne uspeva.

Besan što čarolije nisu uspele i što nije postao kralj, knez Mrzislav poklanja talisman svojoj dvorskoj ludi, ali se vrlo brzo pokaje, jer se narednog jutra budi u svom novom kraljevstvu, u kome je njegova doskorašnja luda postala kralj - navodi se u opisu predstave.

Najmlađa publika će u četvrtak 23. aprila od 18 sati da pogleda i predstavu “Crvenkapa”, koja je nedavno premijerno izvedena na sceni Lutkarskog. Ovo je, kako stoji u opisu predstave, priča o današnjoj devojčici koja odrasta i po prvi put odlazi sama kod bake u grad.

carev "Carev zatočnik" 26. aprila po stoti put pred najmlađom publikom (foto: nispuppets.org.rs)U nedelju 26. aprila od 11:30 sati, gledaoci će imati prilike da prisustvuje još jednom jubileju - predstava “Carev zatočnik” će tada biti izvedena po stoti put. "Carev zatočnik" je, prema opisu, kliširani siže svih bajki u kojima se razmaženoj princezi traži mladoženja, dok grozni džin preti carevini. Predstava je namenjena deci školskog uzrasta.

Jubilarno stoto izvođenje u ovom pozorištu nedavno jeimala i marionetska predstava “Car Žabac”, poučna priča o dobrim delima, datim obećanjima i njihovom ispunjenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: